11 februari 2010

Kurre!

Jag blir ju avundsjuk på MIMMI och AnnaKK som har en massa djur hos sig...fåglar och ekorrar och...sjöhästar ;) Men jag kom på att jag hade några gamla foton från den gamla goda analoga tiden, dessa är tagna med min Pentax Espio160, och således avfotade nu. Bilden ovan är från min mammas uteplats, en sommar då hon fick förmånen att härbärgera en igelkottsfamilj, mamma och fyra ungar som var synnerligen livliga...sprang omkring och busade, åt och sov. De bodde inne i häcken men kom fram när det bjöds på pannkaka!
Sen vill jag ju inte heller vara sämre utan också ha med en ekorre! När jag fotade denna hade jag ingen långzoom...utan jag fick slänga ut mandlar och sakta, sakta krypa fram mot den...det ser faktiskt ut som om den sitter och skrattar åt mig! :D
Och hoyan fortsätter knoppbildningen...detta är en Hoya Lacunosa. Tror jag, som vanligt. Har tappat bort lilla etiketten. Rätta mig gärna om jag har fel! :D

5 kommentarer:

mimmi sa...

Men vilka bilder :) så himla fina och så gulliga .. jag kan inte välja någon favorit av igelkotten eller ekorren .. för båda de var ju så himla bra :) och om jag var ekorren där skulle jag nog också flina om man såg hur du låg i backen för att fota den ;)
det var jätte fina bilder och det var jätte .. jätte ....jätte roligt att få se dom :)
kram :)

Anonym sa...

Ohh vilka söta djur...igelkottar är en favorit.
Vi hade en vid vårt hus som vi kallade igelkatten för den älskade kattmat!

Måste bara köpa mig en Hoya..dom är såå fina.

Kramen Ninni

AnnaKK sa...

Sötnosar i mängd och parti!! :-D Ekorrarna här är så himla skygga - inte alls som Mimmis som ju nästan kryper in genom fönsterspringorna till henne. Vet inte riktigt hur jag ska bära mej åt för att "tämja" dem... Men det går iallafall bättre och bättre att öppna fönstret medans de äter - så slipper jag åtminstone den skitiga rutan mellan linsen och dem. :-)

AnnaKK sa...

Go´morron!

Slängde upp källarytterdörren lite hastigt för en stund sen, utan en tanke på att ekorren kunde vara vid matplatsen några meter därifrån. Det var den! Om jag nu hade haft kameran med mej (vilket jag inte hade...) så hade det definitivt INTE blivit ett leende in i den! ;-) Jisses, som den både fräste och tjattrade när den försvann med (nästan...) blixtens hastighet upp i närmsta träd!!


Japp, det är en låda för exempelvis receptkort som numera fungerar som ekorrmatautomat... :-) Kostade 10 spänn på loppis! ;-)

Thorbjörn sa...

Igelkott och ekorre - två av mina favoritdjur.
Min fredag är härmed räddad.
Tack, Ditte! :)