26 februari 2010

Mörkerdjur

Så här sjunger Mumintrollet när han har vaknat mitt i vintern:

”Ni mörkerdjur som gömmer er och kallas skrymt och skrott
ni som har tagit solen och gjort allting kallt och grått,
jag är förfärligt ensam, jag är trött i mina ben
och längtar mig fördärvad efter dalens gröna trän,
jag minns min blå veranda och vågorna på sjön
och jag vill inte leva i den hemska vita snön!

När min sol kommer fram och tittar på er ska ni få se hur fåniga ni är! skrek Mumintrollet utan att bry sig om att försöka rimma längre.

Då bor jag i en solros
och ligger på magen i varm sand
Och fönstret står öppet hela dagen
mot trädgård och humlor
och knallblå himmel
med min egen,
apelsingula sol!”

Och visst håller man med honom! Finns det nån nu som tycker det är roligt med vinter och snö? Jag vill kunna cykla omkring utan att vara rädd att halka! Och kunna kraftgå (powerwalka) istället för att kasa runt som en nödig pingvin! Jag har ett par kilo som jag skulle vilja bli av med...(jorå!) Frågade sambon hur man skulle göra, han undrade mest varför? Ja, det syns väl inte så mycket, men det känns! Mina fettreserver har byggt på sig lite på midjan. Och jag som inte ens äter semlor..hmm...det är snön och vinterns fel! ;) (För i chips är det väl inga kalorier att tala om ?)

Veckans särskrivning:
Undrar vem Herr Erbjudanden är? Eller dom kanske vill honom något! "Hallå! Herr Erbjudanden!" Han får iaf var 6:e klippning gratis...och massage...av fröken 325 kr kanske? ;)
Detta trodde jag först var skoj bara...men det är reklam för någon slags..öh..hårprodukter. "Rufsigt dagen efter hår..." Dagen efter har jag väl varit någon gång, men dagen efter hår...Vore det inte bättre att skippa denna produkt och bara låta bli att kamma sig när man stiger upp! :D
Och som om inte den förra produkten var nog så fanns det en till för den som vill ha en SMUTSIG OCH OFIXAD LOOK! Hahaha! Låt bli att tvätta håret då istället.. :D

Ja, ja, jag är nog för gammal för såna här saker ;) Och så avskyr jag särskrivningar!

5 kommentarer:

mimmi sa...

Himla .. vart hittade du dessa hm ... produkter.... Ja jag skulle absolut inte köpa någon av dom ...var det i en tidning med roliga historier i eller ;)
Jag gillar fortfarande vinter ..men i år har den varit lite för lång :D mest beroende på att vi inte fick så mycket sol under sommaren blev man ju fortare ledsen på vinter i år :)
kram

soffie sa...

hahaha guuu va tokigt,
Gooo fredagskväll

Anonym sa...

Nödig pingvin..haha!!

Nää extrakilon har du INTE det såg jag minsann men jag har..haha!!

Härliga produkter var kan man få tag på dom måntro, vem vill inte se rufsig och otvättad ut!!!!

Ha en gôrbra dag.kramen Ninni

AnnaKK sa...

Jisses ja, som det kan bli med särskrivningar... Håller med om att det är ett ofog som smugit sej in mer och mer i skrivspråket - långt värre än stavfel!

Och apropå stav-, och motion... Stavgång kanske kan vara nåt så här i islossningstider!? :-)

soffie sa...

ha en mysig lördag!!!