18 februari 2010

Soppatorsk!

Jag har gjort om layouten lite i bloggen, bytt färger och så. Jag har lite svårt för den svarta bakgrunden till text. Det är snyggt till bilder, men nu får det vara så här ett tag. Det finns ju så många bakgrunder man kan byta till, en del är väldigt snygga i sig själva, men tenderar att ta över hela bloggens innehåll tycker jag. Enkelhet eftersträvas av mig i alla fall. Få se när jag byter nåt mer... 
Igår lagades det fisksoppa som blev alldeles, alldeles...underbar! Torsk, tomat, paprika, potatis, lök, vitlök, fänkål (färsk) och sockerärtor. Och en skvätt gammalt vitt vin som stått i kylen i eeeeevigheter. Jag smakade på det och det var helt okej. Och passar jättebra i fisksoppa. Grönsaksbuljong, vatten och grädde också. Sen trodde jag att jag hade saffran hemma, men hittade ingen så jag tog lite gurkmeja för färgens skull. Och det är ju iaf billigare ;)
Fänkål! Visst är den vacker!
Som en liten tass sträcker den fram blasten till en hälsning!
Och min doftranka (Stephanotis Floribunda) har knoppar! Hoppas de håller sig och slår ut...denna blomma har jag övertagit efter min mamma och den blommade så fint hos henne...men här har knopparna trillat av efter ett tag. Detta blomnamn var ett av de jag lärde mig (på latin) när jag var riktigt liten. Jag hade en fascination för latinska blomnamn (fråga mig inte varför, tyckte väl det lät vackert) och det sitter kvar än!

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hejsan!

Ljust och fräscht blev det med den nya bloggdesignen! :-) Trodde först jag hade kommit fel! ;-) Man blir så inkörd på hur bloggarna ser ut - men det går snabbt att vänja sej vid nåt nytt, så det är ingen fara! jag föredrar också ljus bakgrund och mörk text. :-)

Ja, det var värst så fotogenisk fänkålen var! :-) Tänk när man kan få ge sej på "grönsakerna" ute i trädgården med kameran sen, när nu all snö och is kan tänkas ha smält bort... Det tar nog sin lilla tid i år! Och risken för att man ska få fota mer snö innan dess är nog dessvärre överhängande - precis som istapparna som är på väg ut ur takrännorna, och nu har letat sej ner framför flera av våra fönster och hänger där som några slags utvändiga gardiner... :-/

Är så-å-å trött på vintervädret nu!!!

Maria Thorbjörnsson sa...

Ny snygg design på bloggen..bara älskar "tassen" gav ett gått leende
Ha det..Maria

Anonym sa...

Det är snyggt med ljus bakgrund!

Va fina bilder du tagit på din mat..ja fänkål är vacker men jag tycker inte om smaken.
Men fisksoppa äter jag gärna..va vin som stått i evigheter gör det aldrig här haha.
Ja usch för att gå med denna ovisshet..jag hade hoppats att det skulle vissla igång direkt, men det är väl bara att ha is i magen.

Lättare sagt än gjort. Kramen Ninni

soffie sa...

va fint det blev i bloggen,
mumsig fisksoppa du gjort,
Va roligt det ska bli att se alla bloggisar på tisdag,hoppas du kan komma,
Kram

mimmi sa...

Det blev väldigt ljust och fint i bloggen .. jag trodde först att jag var kommit fel ;)
Hm tänk att fänkål kan vara så fin?? det var en överraskning får jag säga :)
Ja kan man inte komma ut får man ta bilder inne och det har du ju lyckats väldigt bra med här ser jag :)
kram

Unknown sa...

Grattis med nytt bloggdesign!

Fikk lyst på fiskesuppe når jeg leste dette. DET skal jeg ordne i morgen! Friske bilder med nydelige grønnfarger.

GOD HELG til deg!