14 juni 2011

Boktips!!

Deon Meyer är en av de bästa författare jag vet!
Tidig morgon, en ung amerikansk turist rusar upp för sluttningen på Taffelberget, jagad som ett djur. Samtidigt väcks Bennie Griessel, den mest slitna snuten i hela Sydafrika, av meddelandet om ett mord på en annan kvinna. Innan dagen är slut ska ytterligare ett mord ha begåtts.
(från Adlibris)

Boken är en riktig cliffhanger och riktigt svår att lägga ifrån sig. Deon Meyer är också mycket skicklig på att beskriva situationen i dagens Sydafrika, med dess konflikter mellan olika folkslag. Hans förra bok "Devils Peak" fick Deckarakademins pris för bästa utländska deckare 2010. HÄR kan ni läsa mer om Meyer och hans böcker. Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

Viktkamp sa...

Oj låter som något jag skulle tycka om =) Tack för tipset!

EVA / whiskyochchampagne sa...

Härligt med ett nytt boktips !!! Var och lånade Babben Larssons jag vägrar dö nyfiken idag...ska visst vara bra !

Och har nyss läst Flickan under jorden...helt suverän ! Så nu tar jag bok 2 i den serien snart också...och Audrey Niffenegger Tidsresenärerna ska snart också läsas...
1000 tack för alla fina tips !

♥ ♥ ♥
KRAAAM EVA

soffie sa...

måste jag läsa!
tjohej nu blir det Mallis men det fanns inga resor kvar från Karlstad så vi åker från Göteborg istället!om resan finns kvar imorrn P va tvungen att fixa en grej först,så håll tummarna att den resan finns kvar!