01 juli 2009

Stan är full av vatten...


Karlstads äldsta stenbro, 168 m lång, som började byggas 1761. Det påstås att byggherren Anders Jacobsson inte trodde att den skulle hålla utan slängde sig i älven och drunknade. Detta är dock inte sant, han dog tydligen en naturlig död 1804! De röda sakerna framför bron är DYKDALBER som användes för att förankra timmer på den tiden när det flottades på älven.

Sverige, en sommarnatt i juni 2009. 25 grader i luften och antagligen lika mycket i vattnet. (jag har inte testat). Människor badar mitt i staden, i älven utanför teatern. Kanske man skulle bada lite någon dag...men idag har de lovat åska! DET ser jag fram emot! Jag älskar åska och blixtar!!

5 kommentarer:

knalleåa sa...

Ja dä må ja säga, va ä viskan i Borås mot Klarälva i Karlstad?
En liten rännil..............

Mimmi sa...

Vi har en väldig vacker stad och man ser det igen när man kollar på dina bilder.
Har de lovat oss åska idag?
ush eller tja ..bara det går fort över och vi får fint igen så kan det väl gå:)
ha en fin dag
kram
PS har hittat en massa trollsländor:D

Mimmi sa...

jag vet inte vad stället hette .men det var på väg ut till hammerö/skoghal .bredvid vägen var det en liten glänta man kunde åka in på:)

bjorne sa...

Karlstad är utan tvekan vacker att se,men man blir hemmablind och ser det på ett annat sätt när det kommer på kort,här har det åskat som bara den och kommit ytterst lite regn,kram.

essge sa...

Här är en åsk-älskare till. Det är så kvavt, så det skulle vara skönt med en upprensning. Här har regnat lite grann. Asfalten har torkat upp.

Krjamar

essge