16 januari 2010

Blommor...


Det är ju roligt att fota lite blommor när man är i nåt annat land, en del känner man igen som krukväxter här, jag TROR att detta är en blyblomma, men rätta mig gärna om jag har fel ;)

Nerium går inte att ta fel på iaf. Doften är ju sagolik, och en sån har jag haft för länge sen...

Vet inte riktigt vad detta var för sorts träd, men det var länge sen det rann något vatten i denna kanal...undrar vad de lever på? Öl?

Och så Kanarieöarnas paradblomma, Strelitzia! Man kan köpa med såna hem som plantor eller snittblommor (gjorde jag inte...) Jag tror att de finns att köpa här också, men ska man odla dem bör man nog ha ett växthus eller bo i nåt annat land ;) Typ varmare... men de är vackra!

Jag har faktiskt köpt årets första tulpanbukett! Det känns lite vårigare då!

7 kommentarer:

mimmi sa...

Woow .. vilka bilder :) de sista två var så underbara att jag bara tittade på dom om och om igen .. dessa träd .. ja . man kan ju undra vad de dricker :) men det såg ju jätte häftigt ut och blomman under .. är du säker på att det var en blomma och inte en fågel ;) för den var något så otroligt vacker och så annorlunda .. jag är jätte glad att jag har fått sett en sån bild på den :)
kram

AnnaKK sa...

De törstiga träden ser ju onekligen lustiga ut! :-D Och vilka fina blommor - nästan lite svårt att föreställa sej att det som är krukväxter här växer vilt (eller iallafall utomhus) på andra breddgrader... :-)

Lika svårt som att föreställa sej att sushi går att äta! ;-) Jag är mycket-mycket-mycket tveksam till det! Hm... men gravad lax gick ju så... Man ska vara försiktig med sina förutfattade meningar - men å andra sidan är det ännu viktigare att vara försiktig med viss mat! Man vill ju inte dö på grund av en risig sushi iallafall! 8-X

Ska ha pannkaka till middag idag. :-)

mammakero sa...

De törstiga träden ser jättelustiga ut! Den sista bilden ser blomman ut som papegoj stjärt! Tulpaner i vas på bordet gör att våren känns närmare!!!

soffie sa...

blommor åå det är så härligt,Vilket roligt träd,nån slags palmsort kanske,
Otroligt vackra blommor sån där gul ska jag köpa med till mina föräldrar som tack för de ser till att inte mina tonåringar lever rövare när jag blir borta!
go lördagskväll

Anonym sa...

Så gott det ser ut med barmark! Visst är det du under ballongen...försök inte lura mig!
Jo, trädens rötter suger fukt ur luften, de väntar på regntider.
Strelitzian ser ut som en jättegräshoppa men hörde du den spela?????
Nästa gång du far iväg så kanske du får se valar.......;-)

Ulla sa...

Det var visst tulpanens dag häromdagen. Då köpte jag inga tulpaner, men igår fick jag en tulpangrupp. Jag älskar tulpaner. De förebådar något gott...vårens ankomst. Härligt!

Inanna sa...

Hej Yvonne :) varit inne och spanat på dina bilder från din semester. :) De är både roliga och vackra. Lite avis på dig som fick lämna kalla sverige ett tag och njuta av lite värme och nya omgivningar. Hoppas att allt är bra med dig annars och synd att det skulle blåsa så idag att det inte blev någon fototur till stan. men en annan gång! :)