14 januari 2010

Home again!


Nu är jag hemma efter denna resa! Jag (vi) var alltså i Puerto Rico, Gran Canaria. Det var en ganska tråkig by med ungefär en miljon hotell och lika många turister kändes det som. Det var otroligt mycket norrmän där, mer än svenskar. Men det var ungefär 24 grader varje dag och Atlanten var rätt varm, så JAG BADADE FAKTISKT! En gång. Bildbevis finnes överst, jag liksom hasade mig ner och eftersom jag hade beslutat mig så gick jag med raska steg i och doppade mig!! Stolt över detta var jag!
En kanarisk geting sitter och spanar in vilken turist han ska terrorisera idag...
Det var mycket fina blommor, här är en efter regnet som föll en natt.

Passionsblomma a´la Grande!
Blomkavalkad

"För övrigt är det väl ungefär...samma turister här som där, samma solglasögon och samma skrål, fast dom säger Prosit och vi säger Skål..." (citat Cornelis Vreeswijk)
Solnedgång i Atlanten...på andra sidan finns Amerika

Menyer fanns ju överallt på svenska, norska, danska, engelska och finska...men ibland är det roligare att försöka läsa menyn på det inhemska språket, men visst är det bra att kunna beställa en hummer "hür du vil". Fast det gjorde jag aldrig! :D
Det var svårt att hitta bra spansk mat som vi gillar...turistanpassad meny var det som gällde, rätt smaklöst och pommes till det mesta. Vem vill äta "svenska köttbullar" när man är i Spanien? Det bästa ser ni här, Sjötunga Walewska och en mexikansk flamberad oxfile. Och vin. Det var gott iaf. Och billigt! Ca 1,50 Euro för ett glas. Och på hotellets poolbar hade de "två för en"-meny. Typ två Irish Coffee för 4,90 Euro...helt livsfarligt, haha! Starka var dom också...

Bougainvillor klänger på husen i Mogan. Det var en liten by längre bort som vi åkte båt till. Den var lite mer genuin än Puerto Rico, en fiskeby från början och en hel del hotell, men lite mysigare.
Man kunde åka lokalbussen dit också, men åka buss på slingriga vägar är inget för mig! Båten gungade bara lite, men det är inte så läskigt...

Sen var det ju flygresan också...hmm...jag gillar inte att flyga. Inte blir det bättre för varje gång heller. Skräckslagen vid starten och sen sitter jag och tittar på klockan i 5 timmar. Inte kul. Jag kan inte koppla av eller försöka sova, det är helt omöjligt. Så det förtar ju en hel del av en sån här semester. Men vi hade i alla fall tur med vädret ;) Och hem kom jag ju, med 1½ timmes försening för att flygledarna i Frankrike strejkade...

10 kommentarer:

mimmi sa...

VÄLKOMMEN HEM :)
Det var på tiden .. bloggen har varit jätte hungrig när du var borta :)
va avundsjuk jag blir när jag ser dina bilder och där du sitter med "lite" av kroppen i vattnet ..det såg underbart ut :) och vilka vackra bilder jag tittade på solnedgångens bilderna flera gånger de var så vackra och så fina blommor:) Vi hörs snart
kram :)

mammakero sa...

Härliga bilder! Välkommen hem!
Det var jättefint inlägg du gjort, det känns som en bra resumé, som innehåller allt man vill ha tur med på en värmeresa! Sol, bad, värme, blommor och god mat!

AnnaKK sa...

Välkommen hem igen! :-)

Tur för mej (:-D) att det har varit solsken och jättefint väder här idag - så behöver jag inte sakna en solresa så-å-å-å mycket iallafall. :-) Njuter av alla fina foton du visar upp - och är lite glad faktiskt, att jag slipper möta den kanariska getingen. Den ser ju hur himla stor ut som heslt!?! 8-X (ELler är man bara helt himla ovan vid macrobilder så här års kanske, så man har tappat begreppet om förstoringsgraderna...? Hm???)

Kan tänka mej att där finns väldigt många fina blommor och så där. :-)

Hoppas det kommer fler blider???

Trevlig kväll! :-)

Monica sa...

Välkommen tillbaka till kylan!!

Härligt att ni hade fint väder - det är ju det man är ute efter då man reser.

Usch ja för denna flygresa - nästa fredag åker vi och jag bävar.

soffie sa...

Men ååå va blommor å även att det va mycket tursiter(som du redan visste att det skulle va) måste det varit härligt att komma ner till värmen,jag har mitt kvar så jag hoppas även vi får härligt väder.
Välkommen hem till dis och kyla.
Kramen

Anonym sa...

Välkommen hem syster!
Kul att ni hade det bra med god mat och en och annan geting !

Anonym sa...

Mmm det är härligt där och Mogan är såå vackert!
Men visst är det väldigt turistiskt, kan rekommendera Fuerteventura..helt underbart!

Om du är flygrädd så är väl inga långresor nåt för dig?? Vi var i Thailand nästan hela nov..helt fantastiskt.
Vi var på ett litet ställe söder om Hua-hin, nästan inga turister alls..vi njöt!Finns härliga bilder på min blogg..kolla nov!

Kul att du tittade in på min blogg, välkommen tillbaka.

Jag gillade dina bilder verkligen fina, ha det gott i kylan..hihi

/Ninni

Blek och ful sa...

Välkommen till Svedala, brun och fin? Då är du fullproppad med solvitamin, :-)!
Då kommer nya spännande foton på din blogg, JIPPI!

Amanda sa...

Härligt, välkommen tillbaka.

(Lite avis blir man, jo, ja, nej.
Mycket!)

Unknown sa...

Aaah, jeg lengter tilbake til MITT Mogan! Den beste ferie jeg har hatt på mange år. Pasjonsblomsten; er den fra "min" hage?