24 januari 2010

Söndag igen...


Ja, det kan man väl säga...och ett riktigt gott rödvin (här Gran Feudo Reserva) är ju en hel aria i sig själv. Vi köper aldrig "riktigt dyra" viner, sällan kostar de över hundralappen, men det finns en del pärlor i denna prisklass (70-100kr) Tyvärr glömmer vi vilka de är för det mesta, vi har köpt en del som inte var lika goda som vi hade förväntat oss. Och så kommer man inte ihåg vilka de var...måste nog börja att skriva upp dem igen, ett tag hade vi listor med vilka som var goda...men så vill man prova nån ny sort... Men Riojaviner är en klar favorit. Marques de Arienzo heter en minns jag iaf! :)

Här är en bild från Mogan på Gran Canaria! En restaurang där vi satt och vilade lite. De visar en tavla hur vintern är i Mogan och "på andra ställen". Då har de aldrig varit i Sverige, där det ibland är -20 grader och snön står halvmeterhög. Om det bara vore som på bilden till höger skulle jag vara glad! :D

Det är en liten bild till höger på bilden där det står "Mojo" och det är en kanarisk sås som är jättegod. Jag provade att göra den själv när jag kom hem, (googlade...) och det var inte svårt, men det finns många olika recept naturligtvis, så man får nog prova sig fram lite. Jag mixade bara paprika, tomat, spiskummin, vinäger och olja. Och så lite salt och sambal oelek för styrkan. Blev riktigt gott!

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Rödvin får jag ont i huvudet av .. så det har jag lagt på hyllan :) Kaffe det går bra ;)
Nu vill jag till stan och fota .... får se om man tar bussen ner :)

AnnaKK sa...

"Vinet får osten att sjunga"... Är inte det ett ordspråk - iallafall ett utmärkt citat! Så det är väl bara till att hoppa på den där fotoutmaningen med detta!? Stafettpinnen är din!!! :-D

(Du ska bara surfa in till Petunia och lämna en kommentar + länk till det inlägg som du har din bild i).

När det gäller vin så tycker jag som du att det duger alldeles utmärkt med viner i den prisklassen - finns många godingar där! :-)

Randi's Tanker sa...

Jeg lengter tilbake til Mogan når jeg ser bildet derfra!

Mojo Rojo er godt, men jeg liker best Mojo Verde. Jeg blogget kanariske poteter (papas arrugadas) og mojo 26.12.08.

Ønsker deg en fin uke (vecka).

Petunia sa...

Det er nå ikke bare osten som vinen får til å synge;)
Flot bidrag og delikat collage!! Fikk virkelig lyst på ost (jeg er ikke så veldig på vin)!
Jeg setter sitatbidraget ditt på listen:)