10 april 2010

Luktblogg?

Amanda skriver om hur hon minns sina luktisar. Själv är jag för gammal för att minnas dom, tror dom kom på 70-talet och då hade jag slutat att vara så himla luktberoende...Men jag har alltid tyckt om konstiga dofter...vem minns inte sitt Björnklister i skolan? Jag lockades aldrig till att äta av den, fast mandeldoften gjorde så alla mer satt med näsan i burken än gjorde vad de skulle göra, klistra eller nåt. :D
Detta är Coccoina, ett annat namn på denna produkt...hmm..nästan så jag blir lockad att beställa en bara för att ha och lukta på! Andra konstiga lukter jag gillar är: Bensin, vissa plaster, källare och jord. Om det fanns ett rödvin som vore en blandning av detta så skulle jag köpa det direkt!

Igår kväll natt när jag cyklade hem från stan så luktade det gödsel från en åker någonstans...gödsel är väl ingen god doft i vanliga fall, men nu betyder det vår, och det var bara en svag doft. Jag har nog varit mögelhund i mitt förra liv, för jag har ett mycket utvecklat luktsinne! Dock inte lika utvecklat som Jean-Baptiste Grenouille i Parfymen...och tur är väl det, för hans intensioner att få tag i den optimala doften slutade inte väl! Boken rekommenderas!
Om någon månad är det utepremiärdax på Café August! Då kan man väl hoppas att den sista snön har smält undan. 21 maj får vi hoppas att det inte regnar..
Konst-ig fågel igen... ;)

9 kommentarer:

mimmi sa...

många så kallade doftar .. luktar :D
Ja om det skall bli ute premiär där då får nog våren snabba på lite .. för just nu är det iskalla vindar som susar runt här-Nu tror jag vi skall ta bilen och åka runt lite .. för i den .. där blåser det inte kallt utan det är varmt och skönt i den :) får se om man kan hitta något att fota genom bilrutan ...om den inte har blivit för smutsig förstås :D

AnnaKK sa...

En torntupp, minsann - dem är det inte helt lätt att ta närbilder på fast att de är stilla! ;-)

Har du läst boken Torntuppen, förresten? Av... Hm!? Hux-flux var författarens namn som bortblåst...

En doft som jag speciellt minns från barndomen är den från köksfläktarna i husen på gatan, som så gott som man(fru-??)grant sattes igång vid 11-11.30 varje vardag. Dofterna från middagsmaten alltså! Stekos från köttbullar... Mmmm! :-D

Anonym sa...

Jag minns också björnklistret. Mmmmm älskade doften och brukade borra näsan i burken. Varför finns inte de längre att köpa? Vad duktig du är på att hitta vårtecken, förresten. Jo, jag har några gula krokus som faktiskt kommit fram i en av mina rabatter. Men jag hittar ingenting i skogen. Får försöka ta på mig mina hitta-vackra-motiv-glasögon vid nästa hundpromenad. Att jag fotade pållen i går berodde på att jag tappade mitt kameraetui. Annars hade jag varit för lat för att sitta av.
Kramar

soffie sa...

haha björnklister minns jag hade en klasskompis som åt det;)
Å dofter det finns så mycket goda mysiga dofter som gör mej glad.
Ha en toppenkväll och himla synd jag ej kunde bli med,
kram

Maria sa...

Lukten av bensin och källare gillar jag och jag minns oxå doften av björnklister..

ha ha vilken minnesupplevelse jag fick nu..

Sov gott !
Kram

Arla sa...

En guldtupp, så grann!
Idag blir det påfågelpippin och elefanter. Vårbesök när solen skiner i djurparken....ska höra mig för om de saknar en APA för då är bananmysteriet löst.

Monica sa...

Visst minns jag björnklistret. Som du säger så satt man med näsan i burken och jag tror även att jag smakade på det.

Dofter kan ge så härliga minnen och associationer till händelser.

soffie sa...

ha en underbar ny vecka:)

mimmi sa...

Vart är din tussilago :( jag har ju väntat att få se lite av dina bilder du tog här idag ;)
underbar dag .. kunde inte ha varit mycket bättre än vad den var .. jag har varit ute precis hela dagen :) bäst att passa på nu när det var så gott ute :)
kram