30 april 2010

Sista dagen i april...

Undrar om det bor några fåglar i såna här gamla holkar? Antagligen inte, de var både vinda och hade sprickor i väggarna. Ett fall för programmet Fuskbyggarna kanske? ;)
Här kan man undra vad denna stolpe ska belysa? Hans kompis i bakgrunden skakar på huvudet och tycker nog att denna har vikit sig för övermakten eller nåt...
En sädesärla som flög omkring på en grävskopa, upp, ner, upp, ner. Det kanske var nån slags parningsdans för i närheten satt en annan liten sädesärla och tittade på...om hon var imponerad av denna uppvisning vet jag inte, hon kanske tyckte att han skulle starta grävskopan och köra omkring lite istället ;)
"Vill någon åka med en sväng" tror jag den tänker här...
Ett knippar i en liten damm...de tyckte nog de hade hittat det ultimata bostället, alldeles för sig själva! Nej visst, de ska ju bo i en holk...då får de leta vidare...kanske finns det plats för dom på Zakrisdalsudden också, om de som bygger hus har byggt en liten knipholk också!  
Corvus corone cornix (Kråka) poserade villigt på en trädgren! De är ju skyggare än skatorna, men inte lika skygga som korpen. Det bor korpar längre bort i skogen här, man kan höra dom ibland, men jag har inte sett någon och än mindre fotat nån...

Ikväll är det Valborgsmässoafton, hoppas det inte regnar, man vet aldrig. Men väderprognosen lovar ganska bra väder och svag vind, det är ju en fördel om det ska eldas brasor! Jag ska gå upp till Cafe August och hjälpa till lite och lyssna på den sjungande kocken som bara tar ton en gång om året, för alla människors bästa ;)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder!!

Var är alla sädesärlor..hemma hos dig tydligen!
Men jag har ju en igelkott..la ut kvällsmat åt den igår..smaskig sa kotten och åt när inte jag såg.

Ha det så trevligt på Cafe August.
Kram kram
/Ninni

Maria Thorbjörnsson sa...

Ja då ska vi fira vårens inträde ikväll..men av nån konstig anledning brukar det bli snålblåst och regn..det e nog för att ge oss en sista känga av kyla..Maria

Krakra sa...

Ja, även fåglar har olika boendestandard....
Va kan det bero på?

mimmi sa...

Så underbara härliga bilder :)
Men såg du inte på den sneda stolpen? det var ju Bigfot som hade varit i farten igen ;)
ja vi får hoppas det inte regnar ikväll ..men som vanligt gör det väl det .. det har ju blivit lite av en tradition att det skall regna på Valborg :)

mimmi sa...

hej igen :) Nej de bilder var från en annan dag :D men vi fick inte regn medan vi var ute ..det kom ett par droppar men det var allt men det var blåsigt och rått :)

AnnaKK sa...

Hej-Hej!

Sköna gröna maj är det nu - härligt!!! :-)

Det regnade här också igårkväll, så vi skippade brasan. Hade det kul och trevligt ändå i goda vänners lag.

Ärlor i allmänhet är antagligen väldigt motorfordonsintresserade!? :-D Eller om det bara är speglarna de dras till...? Fast jag har förresten inte sett "våra" forsärlor vid sonens skrot-SAAB på sistone, så de kanske valde ett lämpligare ställe för bobygge iallafall... :-)

Du undrade om ena fotot igår. Det är bara en bladknopp från en liten syrenkvist som stack upp och var i vägen när jag ville ta ett foto rakt uppifrån på blåsipporna... :-)

Idag har jag en liten överraskning på bloggen... ;-)