16 juni 2010

En tur till sjön...

En småskrake som simmade i vassen och åt, jag tror inte den såg mig för den kom rätt nära.
Man blir rufsig i håret när man doppar sig hela tiden!
En liten ny pippi! Jag vet inte vad det är för sort, för när de är så här små är de ganska lika allihopa!
Det här "fladdret" räddade jag från drunkningsdöden! Den låg och guppade på vattenytan, så jag tog en lång vasspinne och fiskade upp den. Sen satt den en hel timme och rörde sig inte, den var nog chockad! Hoppas den klarade sig ett tag sen och inte blev uppäten av en sädesärla direkt... :)
Guldbaggarna börjar slå ut nu också...
Mitt livsblad har en massa bebisar i kanterna...de ramlar av och blir nya plantor, som får mera bebisar...någon som vill adoptera en? ;) De är vackra...

För övrigt får det gärna bli lite varmare, ute i solen är det ganska skönt, men inomhus sitter jag under en filt och fryser, 21 grader inne är ju inte så himla mycket.. En rejäl värmebölja önskas, så man får längta efter lite svalka...

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Tog tåget till Hässleholm idag, och fotade lite större kreatur än insekter. :-) Ja, lite folk fastnade visst också här och var, men jag försökte att hålla dem i kanterna bara den här gången! (Utom på tåget - där blev frestelsen för stor att knäppa ett par bilder av mina närmaste medresenärer! <:-) Hm...).

En riktigt härlig sommardag har det varit här - men någon ytterligare grad hade faktiskt inte gjort nåt. Kommer kanske i morgon!? Inomhus värmer vi allt jämt med en brasa i kaminen varje kväll... :-)

Anonym sa...

Va snäll du var mot insekten!

Vilken kul växt..ja ses vi nångång igen så vill jag gärna ha en bebis!

Kramen Ninni

soffie sa...

du jag vill gärna adoptera en sån vacker växt,
Va fina bilder du fotat,
Idag har Nellie badat så det va inte speciellt kallt tyckte hon;)
hejhopp