22 juni 2010

Saker på min balkong

Törnrosas kjortel klänger på min balkong! Jag letade efter frön av den i våras, men hittade inga...och så köpte jag en "färdig" planta i stället, lite dyrare än en påse frö blev det, men den har verkligen uppfyllt mina förväntningar! Den klättrar så det står härliga till. Och blommar...
Så här ser kjorteln ut innan den är helt nerfälld...
Och nu är det en långklänning! Skulle minsann duga på vilket kungabröllop som helst!
Hängpelargonerna gottar sig i solen! Och så gör jag...
Till sällskap på balkongen har jag denna "trevliga" bok...hmm..nu vet jag allt jag inte visste att jag ville veta om seriemördare..:P Eller? Har fått lära mig av boken att om man råkar ut för en ska man prata mycket och tala om sig själv, för då ger man sig en etikett som människa och inte bara ett "objekt" som de vill ha. Men som min kompis E sa: Då råkar man väl ut för det där undantaget som bekräftar regeln...och som tycker man pratar aaaallldeles för mycket och mördar en för det...

Hu. Man kanske inte ska skämta om sånt här, men människans psyke är underligt...och intressant! Och som så många gånger så överträffar verkligheten dikten!  
Lena Cronqvists statyer utanför museet. Hennes verk handlar ju ofta om död och ångest och knivar och konstiga människor..men de här utanför museet är bara fina faktiskt!

6 kommentarer:

soffie sa...

provar igen har skrivit två stycken kommentarer nu
soffie

soffie sa...

hmmm hu gick det ju,va vacker den blomman va,
å de där statyerna har jag sett på avstånd ska kolla in dem ordentligt nån dag,
må gott

Ulla sa...

Kul att du såg oss på det kungliga bröllopet.

mimmi sa...

Har de satt ut den staty nu .. då måste jag nog ner till stan en tur snart :)
Det var ju jätte fina blommor och den långa klänningen gillade jag ;)
Jag har sett så många program om seriemördare nu på tv när jag ligger på natten och tittar :)

balkonglös sa...

En del har det bra....balkongflärd.
Blomman är verkligen tjusig i hela sin prakt! Hur står det till på tomatfronten? :-)

AnnaKK sa...

Go´dagens! :-)

Jag skulle ju också göra fint på balkongen denna sommar... Men eftersom det inte har varit mycket till sommar (än iallafall) så har det förstås inte blivit av... <:-) I uterummet däremot har jag åtminstone några tomatplantor. Och så växer och frodas solhattarna ute i trädgården! Nu kan man se på bladen att det faktiskt är såna. Men blommar gör de knappast i år, så det får bli nästa sommars växt-äventyr att följa dem då. Tänk om de har korsat sej på nåt vis så de inte blir vita utan får nån annan färg!? :-)