21 juni 2010

Hundra hundar?

Mer hundbilder...det fanns ju domare också som gav tecken för fel och det var lätt att bli diskad, det räckte om man hoppade av en bräda för tidigt, eller rev ett litet hinder...
Och innan själva tävlingen började så gick ägarna banan utan hund. Det såg rätt kul ut när de "låtsades" att hunden var med och sprang.
Det var också lydnadstävlingar och den här domaren får en stilpoäng av mig för snygg ställning med sitt tredje ben! :D
En del hundar skällde från start till mål! Vovvovvov! Kanske blir man mer peppad då och presterar bättre. Eller inte.. ;)
Ibland gick det så fort att bara svansen fastnade på bild...ser ni den?
Om hundar kunde tala så tror jag han sa så här!
En liten bostonterrier med en fin gul krans om halsen väntar på att få starta, utan krans då!

Det fanns en gång en liten bostonterrier som hette Ludde, han var min barndomsväns E hund och väldigt speciell. Helst låg han under överkastet och sov och ibland  brukade vi klä på honom dockkläder, tröja, mössa och små sockar och gå ut och köra honom i en dockvagn! Och han älskade det! Det var ju varmt och mysigt där i vagnen...han var ingen utställningshund, tänderna satt som om man hade kastat in dom i munnen, och så var det nåt med öronen också tror jag. Men vad gjorde det, han var så charmig och tålig när vi ville leka!

Bostonterrier kallas ju för "skokrämshund" ibland för det var ju en sån avbildad på burkar med skokräm.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka söta hundar...det är kul att kolla på när vovvarna springer för fullt!

Vilken snäll barndomsvovve..hihi.

Ha en skön dag i solen..stolpar idag??

Kramen Ninni

Bostonminnen sa...

Tänk om lille LUDDE vet om i sin himmel att du skrivit så gulligt om honom. Ja, tänk när han fick se dig efter att du varit borta ett tag och när han kände igen dig blev han så glad att han sprang som en galning och inte visste vart han skulle ta vägen samtidigt som han "pratade" med konstiga ljud! Igenkännandet blev en glad återförening så visst har djur MINNEN! De kan också "tänka"!
Ludde var en alldeles speciell hund och fantastiskt snäll mot allt och alla. Kommer du ihåg när han sprang till grannen och krafsade på deras dörruta för att katten Egon skulle få komma ut och leka med honom? De två jagade varandra, Egon gömde sig och Ludde letade upp honom i någon buske eller i ett träd där han hade klättrat upp och gömt sig.
De två, hund och katt var verkligen goa vänner!

AnnaKK sa...

Åh, fler härliga hundfoton - men jag hoppas att du har ytterligare några!? ;-) Man kan ju bara inte få nog ju! :-D

Nån bostonterrier har jag aldrig haft förmånen att känna, men borderterrier har vi haft som sagt. Som garanterat inte hade gått med på att åka i dockvagnar eller ens bli påklädda nåt - men gärna hade jagat både katter och fåglar och älgar och eventuellt människor också! 8-X (Cyklister sprang den ena efter en gång, till exemepel - och de fick till sist stanna och plocka upp henne, och cykla tillbaka hit med henne!).

AnnaKK sa...

Bättre ett par hundben än ingen hund alls, väl!? ;-)

Japp, det var riktigt fint väder i Malmö. Här hemma har det varit mer moln, men jag tror ´faktiskt inte det har regnat. :-)

AnnaKK sa...

Jag vek ner mej och uppdaterade inlägget med en bild på jycken i sin helhet! Tänk att det verkligen ska löna sej att "gnälla"!? ;-D

mimmi sa...

Vilka underbara bilder du fick där på skutberget :) och jag gillar verkligen den bild med den trebente domaren?
De hade i alla fall bättre väder på söndagen än vad som var på lördagen så det var ju tur det :)

soffie sa...

tjohoo nu har jag semester å vädret är beställt sommarvärme å inget regn på ett tag ,låter väl bra:)
fina bilder

AnnaKK sa...

Hejsan!

Kom och tänka på en sak... Har du hittat de där sista stolparna ännu?? Dem som kompassen skulle visa dej fram till. :-) Kanske dags att ta till en spårhund, annars!?

Själv hittar jag nog lättare 100 tatueringar än 100 stolpar! ;-)