08 juni 2010

För ljust för att sova...

Zzzzz...denna humla sov nog, för den vaknade inte när jag vred på blomman för att kunna fota den.
I morse vaknade jag halv sex. Det var lika bra att gå upp för det är ju så LJUST ute så det är svårt att sova. Lika ljust när man går och lägger sig är det också. Jag drömde i natt att jag var en galen mördare :S...fast jag läste ingen konstig bok igår kväll...men det kanske är en retroreaktion från tidigare konstiga böcker ;)
Passageraren av Steffen Jacobsen
En man omkommer i något som vid en första anblick mycket väl skulle kunna ha skrivits av som en tragisk jaktolycka. Ganska snart visar det sig dock att det inte alls handlar om någon olycka, mannen har blivit mördad. Fallet hamnar hos kommissarie Robin Hansen. Utredningen av den mördade mannen tar oss bland annat tillbaka till kappseglingsbåtens Nadirs sista ödesdigra resa, kan lösnigen på mordet vila på havets botten?
Denna bok gillade jag! Detaljrik och spännande och bitvis rolig när han beskriver kommissarie Hansen och hans familj som består av fru, tre döttrar och lika många sibiriska guldhamstrar!

Idag ska jag hämta Ian Rankins senaste bok, Misstro. Minotaurförlaget som den utkommer på brukar alltid vara pålitliga när det gäller bra böcker!

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Undrar just om jag kommer att hinna läsa nåt speciellt i sommar!? Tror det delvis är en väderleksfråga! Är det för hett för att göra något annat, så kan jag tänka mej att ligga i skuggan nånstans och läsa en riktigt bra bok. :-)

Syrenfotot var taget med fasta 50-millimeters-objektivet inställt på bländare 1,8. Det går mej veterligen inte att återskapa med en kompaktkamera, men något liknande går säkert att ta ändå - det sista kan man alltid fixa i bildbehandlingsprogrammet. ;-)

mammakero sa...

Härliga himmelsbilder!
Ljust ja, jag älskar när det är ljust, för det är lättare att kliva upp på morgonen då. Fast visst är det svårare att gå och lägga sej tidigt, när det är ljust ute. Att jag inte har så svårt med det, är nog för jag är uppvuxen med midnattsolen...

AnnaKK sa...

Ser fram emot stolpskott! :-D

Anonym sa...

Fler än jag som drömmer knäppt!

Sover gör jag trots ljuset, det gäller att försöka få så mörkt som möjligt i rummet.
I natt har jag sovit jättegott, vaknade av telefonen. Min syster som ringde och berättade att hon blivit mormor...så kul!

Ha en bra dag..kramen Ninni

Morten Pedersen sa...

Humlen sover og du er våken. Hva med motsatt? vil ikke det vært det beste.