01 maj 2010

Skur på gröna knoppar

Gårdagens Valborgsfirande på Cafe August var ju som alltid folkligt, festligt, fullsatt! Inomhus var alla bord upptagna, och de som satt där satt ju på första parkett för att titta på brasan. Bengt Berg höll ett (ganska) kort vårtal och sedan blev det (skön)sång av kocken Ulf som sjunger hellre än bra ;) Men han är modig som vågar dela med sig av sin falsksång, sköna stämmor finns det så gott om ändå. Och våren kommer i alla fall. Fast igår var det någon uppifrån som satte på vattenspridaren mellan klockan åtta och nio. Det regnade ganska mycket så alla sprang och sökte skydd under tak!
Man kan sitta på en liten, liten brygga och vänta på sommaren...
Först en rosa moppe, och sen ser jag en rosa cykel...Vill ha! :D)))
Ja, hm...dom gör lite mer än bara pussas här...Trädgårdssnäckor finns det gott om på cykelbanorna nu, jag försöker undvika att köra på dom. De är hermafroditer (tvåkönade) och parningsorganen sitter någonstans vid kinden (!) Efter en tid lägger båda snäckorna 40-60 ägg som sedan kläcks efter några veckor.

Man kan se en hel del olika färger på snäckorna, en del är ljusare än andra och en del är vackert randiga. Och en del är jättesmå...Somliga går i cirklar och andra vet precis vart de ska! Precis som oss människor!

För övrigt har jag cyklat 84 km under en tid av 6 timmar föregående vecka! Detta vet jag bara för att jag har min lilla cykeldator. Varför man ska veta sånt här har jag däremot ingen aning om ;)  

4 kommentarer:

mimmi sa...

typisk att det skulle regna just då..men det är ju Valborg .. så man borde ju ha vetat att det skulle bli så.
Härliga bilder :) du är så bra på att hitta de olika motiv som kan ge lite extra :)
Nu blir det väl en hemma dag idag och inte en tur till mariebergskogen ser jag när jag ser ut genom mitt nytvättade fönster :D

soffie sa...

ja jisses vilken skur det kom en timme!Tur det finns tak där ,himla trevligt att ha bandet som spelade där,
Vi hamnade på Napoli sen och tog lite vätskepaus innan vi cyklade vidare,
ååå vilken fin rosa cykel jag med vill ha:)
kram

AnnaKK sa...

Synd att det skulle regna på er - man skulle väl vara en snäcka, så man alltid hade ett eget kryp-in med sej vart man än gick... <:-)

Jo, men jag fattar absolut vitsen med cykeldator!! Jag vill själv gärna ha en värsting-stegräknare. :-D

Anonym sa...

Ja det var läbbans väder både i fredags och igår!

Men idag..tjoho va härligt! OJ va du har cyklat..duktigt!
Du kan ju vara med på Vätternrundan.

Sniglar är läskiga..RYS! Ha en ljuvlig dag..kramen Ninni