10 juni 2010

Videbock! Tror inte den heter Bruse...

Bättre FLY än illa fäkta? Det här flyet är nattaktivt och satt och sov på en sten...
Den här rackaren var desto mer aktiv och sprang omkring på grusvägen! Stor var den också, minst 3 cm kropp och ett par långa spröt. Jag tror det är en videbock! (kom jag fram till efter en del googlande...)
Pose från sidan. (fotat med Lilla Blå)

Jag och Soffie var ute på eftermiddagen och letade stolpar (har ni hört det förut? ;) Vi hittade en, men nr 93 gick vi bet på (som man säger i Värmland). Trots tappert irrande och spanande och vridande och vändande på kartan så hittade vi den inte, fast vi BORDE ha befunnit oss där den fanns. Jag kände mig som Odyssevs på sina irrfärder...inga sirener som ropade vid bergskanterna dock..Scylla och Karybdis... Men det blir väl till att åka dit igen och leta...efter stolpar alltså. Inte sirener ;)

6 kommentarer:

soffie sa...

va fina bilderna blev,å inte fick vi fatt på den stolpen typiskt för den måste varit där vi va.
ha det gott å tack för det goda brödet!

mimmi sa...

Ni hittar den nog till slut skall ni se :)men det kan ju vara bra att det tar lite tid för då dröjer det ju lite innan ni är klara med att leta :)

AnnaKK sa...

Förstår att du valde kameravinkel bakifrån de där hornen - vem hade våga ställa sej mitt framför!? ;-) (Mer än Odyssevs, kanske! :-D).

Intresserad av dialekter!? Måste kolla om jag kan hitta några texter på göingska, och allra helst på lönsbonitiska, så har du lite att bita i vad det gäller översättningen till värmländska eller boråsiska... Det kan ju vara en lämplig syssla sen när det abslolut sista stolpen är hittad, menar jag... Särskilt om det ska regna hela sommaren också... Hm! :-)

AnnaKK sa...

Tusan också! De som fortfarande talar "riktig" göinska är nog för gamla för att hålla på med internet, eller iallafall lägga ut lite historier och så där på nätet... <:-) Däremot hittade jag Sme´ns Baglomma på Youtube, den här låten är rätt bra tex: http://www.youtube.com/watch?v=5f69W9syb2Y&feature=related

Anonym sa...

Nån har kanske knyckt nr 93...

Vilken häftig insekt..du hittar då allt möjligt kul att fota.

Ha en skön helg..kramen
Ninni

Morten Pedersen sa...

Det var litt av en krabat med lange følehorn.