15 maj 2011

Att plocka lr inte plocka...

 Jag cyklade ner till Göteborgsudden igår kväll för att kolla om det gick att plocka lite liljekonvaljer och syrener (det växer stora vilda häckar där). Men fast syrenerna blommar på andra ställen här i Karlstad så är det nog en annan klimatzon där nere vid vattnet. För plockfärdiga var de inte, varken liljorna på marken eller trädblommorna...
Men spindeln bodde fint här! 

 Och så skulle jag ju inte fota mer violer...men i år är det fler än vanligt tror jag! Aaaah!
 Lite närmare...
 Och närmast! En del har lite annorlunda färger än de flesta, men de verkar inte vara utfrysta utan får vara med i violgemenskapen! 
 Så hade jag tänkt att plocka gräslök också, den växer också vild där nere på udden. Men eftersom gräslök är gräsligt gräslikt (hihihi) så väntar jag nog lite tills man kan skilja agnarna från vetet (typ). 

Så resultatet av min plockfärd blev en (1) liljekonvalj som jag plockade bara för att se om den börjar blomma. Det är ju bara knoppar av dom än och jag vet sen tidigare att de kan vara svåra att få att blomma om man tar dom för tidigt. 

Nu blir det sandalletning! (Wish me luck!) De får en sista chans att komma fram. Sen får jag väl krypa till korset och skaffa nya om jag inte hittar dom. Men idag lär jag inte behöva ha sandaler på, för varmt ute är det inte!  

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men attans inga sandaler ännu=( Du ska se när du väl köpt nya så hittar du dom..

Vilken vacker viol, men nog såg jag gräslök bland gräset..och du kan ju alltid smaka dig fram.

Ha en skön söndag.kramen Ninni

Fröken M sa...

Gratis är gott, och är det choklad det gäller så är det utan tvekan ännu godare !! :)
Hoppas du har en riktigt härlig helg !! kramar

Mimmi sa...

Nej så speciellt varmt är det inte.. jag sitter i valet och kvalet om jag skall åka ner till invigningen på kroppkärrs sjön eller inte.. har plockat fram min vinterjacka ;)
Det blev jätte bra bilder ser jag .. så något fick du ut av din tur :)

mammakero sa...

Dagens trisstema är många! Dina violer var temat! Fina bilder!

mammakero sa...

Nej det var inte en fantasybok. Det var en Joyce Carol Oates Älskade Syster. Jag kommer inte långt in i boken, inte ens 50 sidor, innan jag är less. Vet inte riktigt vad det beror på. Stilen att skriva just denna bok, kanske...

soffie sa...

wow va härliga bilder men attans va kallt det blivit,
synd att baletten sluta så sent så det ej blev nån skogstur idag:(
kram

AnnaKK sa...

Snacka om många violer, ja!!! Så fina!!!

Vildväxande gräslök...? Jag har några överflödiga tuvor sån i mina täppor... Om jag skulle plantera ut dem i "ängen" istället!? Ska baske mej fundera på den saken!! :-D

Och så ska jag kolla mina liljekonvaljer också - häromdagen var det ju bara små bladspetsar, men det har säkert hänt en del där sen dess! :-)