22 maj 2011

Lite mer stolpjakt...

...med Sofie blev det idag på eftermiddagen. Efter lite sol på morgonen så ville inte solen vara med och leka längre utan bestämde sig för att gå och gömma sig. Och då är det perfekt väder för att leta stolpar! Och så här vackra platser kommer man till ibland: 
 Trolska naturstigar (hm..är inte alla stigar naturstigar?)
 Andra mer raka stigar som går över en gammal skjutbana! 
 Sofie var lite nervös för att det skulle dyka upp några troll, medan jag är mer rädd för småkryp som myggor och fästingar! 
 Jag gissar på bävrar. Vi såg spår efter dom tidigare...nergnagda träd. Jag tror inte troll gnager på träd...
 Här kan man slå sig ner en stund om man känner sig trött. Eller inte. Vet inte hur denna stol hamnat mitt ute i skogen...Det ser ut som något slags tortyrinstrument från inkvisitionens dagar! 
 Blåbärsriset är så grönt och fint nu, undrar om det blir mycket bär i år...det beror väl på om det blir en varm sommar eller inte. Ibland torkar dom ju bort. Fast jag föredrar värme framför blåbär...

Glömde ju bort att skriva att vi hittade sammanlagt fem stolpar idag! Jag har en stegmätare  som kanske går rätt. Den visade på 2,96 km gåing från första stolpen. Det lustiga är att Sofie också har en och den visar alltid längre sträcka än min ;) Antingen går hon omkring mer eller så går någon av dom fel! Detta måste undersökas vid nästa jakt!  

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Ha ha .. jag tror inte heller att det var en troll hydda :) Vart var ni ? det såg jätte mysigt ut och så grönt och fint :)
och hittade ni några stolpar?

mammakero sa...

HAHA!! Vilka fynd, en rostig "stol"
och 2 skyltar! Har myggen vaknat än? Jag har hittat en fästing på Ada...
Du hade rätt, det var Bellis och den lilla blå blomman, brukar jag kalla Mormors Glasögon, fast det är en sorts Veronika...

Lambergsfrua sa...

Mysigt att ta sig runt efter stolpkartan och hitta lite speciella platser.
Har nu kollat igenom dina fina bilder och njutit av varenda en - du är en skicklig fotograf, Yvonne!
Var du på Café August när Bertil Österberg hade sin "Elvis for ever"-föreställning? När vi väl bestämde oss, var det redan fullsatt.
Fast vi har ju förmånen att få lyssna på honom mer privat.
Varma kramar!

soffie sa...

fniss usch blev riktigt orolig där en sväng då det mörknade å jag tyckte trollen fnös efter oss,
haha knepigt är det att jag alltid går längre än dej vi ställer in dem på exakt samma vikt +cm så kollar vi hur det blir då:)
tack för en mysig tur!

Anonym sa...

Joo då Troll gnager på träd..haha
Sofie irrar kanske runt mer än du..vem vet?

Ha en skön måndag, kram Ninni

mammakero sa...

Det är så att olika stegräknare, räknar olika! Även om det är samma inställning. Jag o maken upptäckte det när vi fick varsin stegräknare i julklapp av jobbet. Sen berättade Sweetmama att hennes TRE olika visade tre olika antal steg!

AnnaKK sa...

Inga troll eller stolpar här i helgen, men en massa annat roligt/trevligt. Det är inte så dumt faktiskt, att ta sej lite bloggpaus då och då - har jag nu märkt, och eventuellt också lagt mej till med som ny (o)vana! ;-)

söderbo sa...

Då är det bara resten kvar att hitta, var det 100 stolpar?
Mysigt med både troll och småkryp...

Ha det bäst!