07 januari 2012

Hummelögon!

Inspirerad av AnnaKK fixade jag till en bild på en humla, kanske är det så här andra humlor ser den med sina många ögon! 
Annars har dagen idag varit rätt seg hittills...fast jag vaknade klockan sju av mig själv! Jag hade bokat tvättstugan den tidiga tiden mellan 6-10 och hann tvätta två maskiner under tiden! Vilken lyx det är med automatiska maskiner, även om jag får gå upp och ner för tre trappor några gånger (det kallas vardagsmotion!) 

Men det är fortfarande för kallt ute för att jag ska gilla det! -1...brrrrr! Men ikväll blir det att cykla ner till stan och äta på restaurang. Gillar inte att åka buss, det är ännu tråkigare än att cykla i kylan ;) 

Och redan går solen ner hela tjugo minuter senare än den gjorde vid vintersolståndet! Och om några veckor borde man märka skillnaden vid en solig dag (att den går ner senare alltså) Sen får det gärna bli lite varmare också...

Jag läste att de siktat örnar vid Hornborgasjön...det vore kul att kolla på om man var i närheten. Vilket man alltså inte är. Men herregud, så mycket kläder jag skulle få ta på mig då... 

12 kommentarer:

söderbarmark sa...

Örnar vig H-borgarsjön!
Det vore kul att få se dessa jättefåglar men vägen att köra dit
är inte kul nu i vintervädret så
det får bli en annan gång.

Humleseende...kan vi kalla
dageneftersyn!

Ninni sa...

Cykla i kylan går definitivt bort=)

Förresten har jag ingen cykel..hihi

Känner du dig piggare idag?? Kram kram

soffie sa...

ska vi ta oss en tur till Hornborgasjön i år igen då Tranorna kommer? ha en mysig lördag har precis kommit in efter en härlig timslång promenad:
å nu har jag tvättmaskin igen så jag slipper den där dosen motion att ränna i trappona å jag kan tvätta när jag vill LYX!!!!

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hej Yvonne !

Har Du någon Du kan utöva rövarspråket med. Sofie kanske Du kan lära och Mimmi.
Hittade en ny bloggvän från värmland, Iréne Södergren, kanske Du vet vem hon är.

Drömde jag cyklade i natt och att det var sommar.Det dröjer.

Krameling

mammakero sa...

De brukar ha speciella örnhelger, då de har guider som tar en dit de vanligast ses! De lägger nämligen ut lite örngott, så de verkligen kommer!
Kul humlebild!

Anonym sa...

Tack för tipset. Fritidsutforskare låter bra. Fritidsforskare kanske - men det är väl en formell titel? Förresten jag var en gång ornitolog - som ung flicka - men det var mest för att det nästan bara var killar med. Min första kille var alltså ornitolog. Jag lärde mig dock ett och annat. Om fåglar alltså. Var vid Hornborgasjön en gång - men där minns jag att jag var mest intresserad av en stor ardennerhäst som gick och betade. Och som jag lyckades kravla mig upp på.

Mimmi sa...

Stackars Humla .. om de ser så .... jag hade gärna klätt på mig 3 kilo med kläder om jag visste jag skulle få se örnar..det är en sak som är klart :)
kramizz

Henry sa...

Inte så konstigt att humlor irrar hit och ditt mellan blommorna.
Med sådan syn!

Ha det gott!

mammakero sa...

Nja, jag har försökt en gång, då hade guiderna slutat för dagen och örngottet var uppätet. Inte en örn i s(k)yn. Sen har det regnat (som vanligt denna vinter) och varit råkallt värre, det finns inte ett sätt att klä sej mot den bengrävarkylan...

Lambergsfrua sa...

Tur man inte är humla för då skulle jag bli både vindtirig och yr i bollen;) Örnarna vid Hornborgarsjön är nog en sevärdhet, men det är ju en bit att åka. Det får nog vara för vår del i alla fall.
Bra att du vilar ordentligt, så du blir frisk från din förkylning.Nu har du inte tid med sånt! ;)
Varma kramar från oss båda!
Lambergsfrua

Gunnar sa...

Iblan skulle man önska att man hade ögon i nacken men de tär nog bäst utan. Kul idé med humleögonen! Det låter spännande med örnar vid Hornborgarsjön. Sådana ser man ju inte så ofta även om jag vet att det finns här i Värmland vid Vänerna också. Man lägger ut mat till dom på vissa ställen.

AnnaKK sa...

Ja, den som finge se (och fota) örnar!! 8-) Nån gång ibland får man väl se en i och för sej (som en liten prick högt uppe på himlen) - men fotat nån har jag inte gjort. Just idag skulle jag dock bli ännu lyckligare över att få se en humla, tror jag!? :-D För nu verkar vintern vara lite på G här igen... Med utlovade minusgrader och snöblask... :-( IRK!! Ska ta in lite ny ved nångång idag, och då finns iallafall chansen att få med en geting in med den - som kan vakna av värmen och plötsligt återfinnas i bland annat tvättstugan! ;-) (Det scenariot hände senast för nån vecka sen).