12 augusti 2009

Boktips? (ja, hjärna!)


Den här boken är faktiskt väldigt intressant och rolig. Det kan vara en fördel om man kan lite medicin eller iaf lite latin, men den är lättläst och man glömmer den inte i första taget (förhoppningsvis :P) Jag fick t.ex. veta att jag inte är "kräsen" när jag inte gillar viss sorts mat, utan det är mina basala ganglier som bestämmer! Haha! Denna funktion går långt tillbaka i människans historia när det gällde att kunna veta vilken mat som var bra eller dålig för en. Sedan kan man läsa om minnet, intelligens (och avsaknaden därav) och annat kul. Rekommenderas som sommarläsning (för inte är sommaren slut än?)

Nej, nu ska jag till bibblan och leta mer böcker...Denise Mina har kommit ut med en ny såg jag. Den vill jag läsa! :)

3 kommentarer:

bjorne sa...

Hej vännen hoppas du inte är sur på mig men har haft fullt upp och faktiskt kan jag mycket latin så kanske skulle pröva att läsa den,ha en bra dag o kram.

Mimmi sa...

Kanske man skulle läsa den... står det något om hur man får ett minne att stanna kvar? eller om hur man skall göra för att inte bli så glömsk:)
Hoppas du har haft en fin dag.. jag har bara tagit det väldigt lugnt idag...vilket var tråkigt:)
kram

AnnaKK sa...

Säkert intressant läsning - ska försöka lägga titeln/författarna på minnet! :-)

Snäckan på bilden i gårdagens inlägg var tvångsplacerad, ja... ;-) På en röd rudbeckia. Och den hade nog inte så-å-å-å mycket emot det, hoppas jag - och efter plåtningen satte jag förstås ner den på marken igen. :-)