23 augusti 2009

Kräftor kräva dessa drycker...eller?


Årlig kräftskiva på Västra Takene. Det är beläget nästan längst ut på Hammarö vid Vänern och således kan det blåsa rätt bra om det vill. Och det ville det. Inte mojnade vinden framåt kvällen heller, den snarare tilltog... Och eftersom svenskarna har fått för sig att man måste sitta ute och inta den här sortens mat så är det ju bara att gilla läget. Inbyltad i långkalsingar, tröja, jacka och vantar...när det fanns en stor altan med infravärme. Men det blev väldigt tjusigt när det blev riktigt mörkt och man såg alla stjärnor och satelliter ordentligt. Det kan man inte göra i stan, för lamporna tar över.

Det finns tydligen en stor industri kring kräftkalasen...massa fiffiga grejer som gör det lite lättare att öppna och äta de små krypen. Själv åt jag INTE kräftor...jag höll mig till tysk korv och västerbottenpaj. Och en lille en...
För sjunga ska man göra! "Hur länge ska vi sitta här med fulla glas..." t.ex. ;) Jag hade ett riktigt litet glas, det var nog bara på en cl tror jag. Och det räckte. Snaps är ingen favorit heller, men det var ingen som drack rödvin till kräftorna...inte ens jag. Fast jag åt ju heller inte några.

En upp och nervänd ficklampa i ett glas (som vi sen ställde i ett större glas) blev en trevlig ljuslykta när blåsten hade en tendens att blåsa ut alla levande ljus!
"Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mig en smula för nu är jag ganska trött
och med ens så förfärligt allena..."
Tove Janssons Höstvisa passar alldeles ypperligt nu...

3 kommentarer:

mammakero sa...

En mycket innovativ lampa! Häftigt!
Just den västerbottenpajen funderade jag på att göra till kräftskivan vi ska på nästa vecka! Var den god och lätt att göra? Jag äter helst inte kräftor heller. Inte dricker jag nubbe heller. Så på kräftskivan tänkte jag äta paj och sallad och dricka lite rödvin som jag tar med mej...

Mimmi sa...

Vilken häftig lampa ni fick:) den blev ju nästa lika spöklik:)
Kräftar har jag slutat att äta nu .. och dryck ..den dryck jag låter komma ner i min hals är nog helst cola;) för då är jag pigg och alert dagen efter:)

Pialotta sa...

Nämen s¨tråkiga de är som inte dricker nubbe.. självklart till kräfteklon;.) Sanningen att säga så gillar jag inte heller det något vidare, men visst det hör till.. i alla fall snapsvisor;-)
Jag gillar de där röde.. kan fylla mitt fat till brädden.. tokrolig fest kan jag känna du haft:-))
Tjingeling o ha de så himla bra:-)