03 augusti 2009

Kyrkogårdspromenad 2


Det var gott om småfåglar på kyrkogården, de trivs bland gravarna och i träden. De här bilderna är tagna på Östra kyrkogården i Karlstad. Här ligger en hel del brukspatroner och Frödings familjegrav, fast Gustaf Fröding är begravd i Uppsala.
När det kommer en fototokig person och stör dem vill säga..
Sorry, inte meningen att störa fru Fink...
Men den här domherren har tagit på sig hjälm! Det kanske är lag på det bland småfåglar: Inte flyga utan hjälm...vad vet jag?
På kyrkogården kan man välja att bli ihågkommen med ett enkelt kors...eller ett stort stenschabrak. "Du kan ingenting ta med dig dit du går..."

Man kan också ha en inhägnad med en grind, så inga obehöriga kommer och stör. Det är bara småfåglarna som fritt flyger in och ut mellan stolparna. För dem gäller inga lagar. (Bara hjälmlagen, då ;)
Olika bevingade figurer på en kyrkogård. En liten fågel och en ängel...
Man kanske återuppstår som en stor svamp!

5 kommentarer:

mammakero sa...

Härligt med pippisar!
Fina bilder!!
Kom bara in på bloggen en snabbis idag. Eftersom vädret verkligen är hur trist som helst har vi spacklat och målat i dotterns sovrum. Hon ska äntligen få bort den lila färgen från väggarna, som hon inte alls gillar!

Amanda sa...

Vackert.

Mimmi sa...

så himla fina bilder du har lagt upp idag:) jag kollade på dom flera gånger ..för man missar ju alltid något på dom när man tittar å dom förste gången..samma när man tittar på en film :)
Det var väldig bra skärpa på alla dina bilder och jag som älskar fåglar var det extra roligt att få se dessa bilder:)
kram

soffie sa...

att gå å strosa på kyrkogårdar tycker jag är så rofyllt,
så otroligt vackert är det där,
Himla bra foton du tagit idag!

Trollet Knut sa...

Men du...domherren är faktiskt en bofink!!!!