16 mars 2010

Is-tapp!

Jomen visst är det! Nånting som tränger fram ur fjolårslöven där snön har smält bort. Och i en villaträdgård såg jag både snödroppar och krokus som solade sig mot en södervägg!
Här har han/hon/den frångått sina vanor och slängt ett skal utanför banan. Spänningen stiger...ska det ligga skal på rälsen också?
Jodå, tre stycken, några har sjunkit ner i snön och ett har tåget sopat med en bit. Undrar hur stor hög det är under snön..? Det får vi se snart :D
Istapparna är på upphällningen, de glider sakta ner mot sin undergång. Men de spjärnar emot så mycket de kan och får en frist på natten för det är fortfarande kallt då. Men SMHI har lovat mildare väder som ska komma in. Och gärna lite regn, tack, då smälter snön bort fortare. Cykelbanorna är inte att leka med som sagt. Men det är skönt i solen på balkongen. Det blir RIKTIGT varmt där så man kan sitta i bara linne och sola, läsa och dricka kaffe! :) Talgoxarna sjunger så det ekar mellan husen: klävitt, klävitt!

6 kommentarer:

mimmi sa...

Hittade du grönt!!! det var inte dåligt .
Hm . det blir ju mer och mer konstigt med de bananskal ... vetenskapen säger ... ser man inte varelsen så finns den ju inte ..men i så fall - vart kommer skalen ifrån ... så de har inte alltid rätt :)
kram
ps .. vi får snart ta en liten foto promenad igen .

AnnaKK sa...

Se där, det grönskar ju på dina breddgrader också - härligt!!! :-D

Imorgon får jag nog försöka mej på en kaffeslurk ute på balkongen - det ser ju så mysigt ut att sitta där och sola. Om det nu ska bli nån sol i morgon, vill säga!? Det har jag ingen koll på ännu... <:-) Och söderläge har jag inte heller, men bara det inte blåser så...!

Förövrigt skulle det nog inte vara nån hit att förska framföra en cykel på vägen här heller... Nu är det tjällossning om dagarna, och väldans geggigt! Knappt man kan gå och hämta posten ens... :-/

Såg att du har varit hos frissan. :-) Jag väntar på att dottern ska lära sej lite mer om blondering och slingning - sen ska hon få träna sånt på mej! :-)

EVA / whiskyochchampagne sa...

Här får vi gräva djupt om man ska hitta nåt grönt...väldigt djupt :) Men om en månad kanske...då ska det väl börja närma sig iaf !

***
KRAAAM EVA

:)

soffie sa...

å wow grönt va underbart,hoppas verkligen SMHI har rättså det kommer massvis med regn å milt nu så denna f*****benade snön försvinner,
kram

Vårtecken sa...

Äntligen snödroppar mot husväggen!
JIPPI, vintern är besegrad!
Snart regn som utplånar den vita sörjan, efterlängtat!
Tack för regn!

Ha dä gött på Bällävu.

Anonym sa...

Hmm gick inte att kommentera på sista inlägget..ja jag lyckades iallafall inte.

Hihi jag så säger säger kajorna, ett jäkla liv är det på dom!

Är det såå stor skillnad på förra året och i år, där ser man.
Men det kommer nog en vår i år med..kramen Ninni