10 mars 2010

Resa bak i tiden

Jag undrar varför man sparar på sisådär flera hundra (tusen?) negativ i en låda i källaren...på den gamla odigitala tiden fick man ju negativen i en liten folder tillsammans med fotona. Jag hämtade min låda från källaren och fick en riktig nostaligitripp till 70- och 80-talet.
Nu var det ju inte bara negativ som låg här, utan en hel del foton också som jag inte förstår varför jag har sparat, för alla var verkligen inte bra...suddiga, motljus så det bara var en siluett, kopior...osv. Men slängde jag några nu? JA! (med betoning på några...) Men nu är dom genomgångna och tillbakastoppade i kartongen som är nerställd i källaren igen, tills nästa nostalgisug infinner sig...Det var ju en hel del roliga bilder också, på mig med olika frisyrer genom olika årtionden. Men nåt som fick mig att fundera var att jag nu verkar vara tillbaka på ruta ett vad gäller frisyrer..samma som för fyrtio år sen, hmmm..(nästan samma, slingor var nog inte uppfunna då ;)

Oj..har jag rökt! Men jag slutade inte så långt efteråt... :D Blommor och böcker finns med redan då iaf!!

Igår blev jag invigd i öldjungeln mysterier...jag smakade på denna, en Trapiste som munkar brygger någonstans...ganska god var den, fast öl...jag föredrar ju ett glas god Rioja!

"Trappistöl ska bryggas i direkt anslutning till ett kloster som tillhör trappistorden. Bryggmästaren ska vara en munk från klostret och hela överskottet ska tillfalla klostret. Det finns idag sex klosterbryggerier i Belgien och ett i Holland som uppfyller kraven. Westmalle, som grundades 1794 är det trappistkloster som har längst anor som bryggeri. Det blev trappistkloster 1836 och samma år bryggdes det första ölet på klostret, ett lätt vardagsöl. 1856 bryggde man för första gången ett starkare öl till jul, det som senare kom att bli Westmalle Dubbel. 11 år senare började man sälja sitt öl till allmänheten. Westmalle var också först att registrera begreppet ”trappistenbier”. Det gjordes 1933." (Från Galathea)

6 kommentarer:

mammakero sa...

HAHAHA!! Jag har en hel packe med både negativ och bilder i ett flertal lådor... Jag skulle behöva gå igenom dem och slänga så mycket jag bara kan. De bra fotona skulle jag behöva sätta in i album... Sist jag satte bilder var 1997...

soffie sa...

men å vilken nostalgitripp det måste blivit för dej att kolla på dem,
Trevligt att testa öl å tack för infon har aldrig provat den sorten,
tjohej

mimmi sa...

Ja du :) att gå igenom sådana kort ... måste väl vara jätte roligt :) det skulle jag tycke i alla fall ..men det är klart .. jag har inte så många att gå igenom förstås :)
Den ölen såg god ut .. smakar den lika gott som den ser ut är min tanke :)

Ulla sa...

Även jag har negativ och suddiga bilder i en låda, men jag har inte hjärta att slänga dem...för mycket nostalgi. Ha en go dag!

AnnaKK sa...

Verkar som om ALLA har liknande samlingar!? :-D Jag också - förstås...! Och så har jag en massa papperskopior som inte är insatta i album... Kanske 500 stycken (eller det dubbla!? Har ingen större koll...) från säkert 5-6 år tillbaka i tiden... Undrar just om de nånsin kommer att bli insatta!? Och om det ens kommer att gå att köpa gamla hederliga fotoalbum så värst länge till??? Det ska väl helst vara digitala såna numera... :-)

AnnaKK sa...

Oj, glömde... :-) Den välkamouflerade fåglen i mitt inlägg är en trädkrypare.