02 maj 2011

Positiva (?) boktips!

Ja, Minotaurförlaget har gjort det igen! Alltså kommit ut med en kanonbok i mitt tycke! Jag gillade verkligen de två tidigare böckerna om Ruth Galloway som nu är mamma (om än inte så politiskt korrekt)

Ruth Galloway har precis börjat jobba igen efter föräldraledigheten och kämpar för att få ihop vardagen med arbete och barn. Och när man i det lilla samhället Broughton Sea’s End hittar benen efter sex döda män i en grotta på stranden, kallas Ruth omedelbart till platsen.

När Ruth daterar benen till tiden för andra världskriget riskerar samtidigt en gammal välbevarad hemlighet att avslöjas som tar heder och ära av några av de män som anses ha gjort stora insatser för sin bygd och sitt land under kriget. Det är inte många som var med på den tiden som ännu är i livet. Men när en tysk journalist plötsligt mördas inser Ruth och Nelson att det fortfarande finns människor som är villiga att döda för att sanningen inte skall komma fram

 (Lånat från Minotaur.se)

Jag håller också på att läsa den här:
Nu är väl inte svenskar lika tvångsmatade som amerikaner med att man måste tänka positivt om precis allt? Många tror ju dessutom att motsatsen till att vara positiv är att vara negativ, men så är det ju egentligen inte, utan man kan helt enkelt bara vara realist! Det GÅR  inte att tänka bort sjukdomar eller att sitta och "dra" till sig rikedom. Däremot kan man säkert se möjligheter, men det är en helt annan sak. Det är lite för enkelt att skylla allt som händer en människa på att man inte har varit tillräckligt positiv...det får lite sektvibbar tycker jag. Men alla är vi olika! Det är i alla fall en intressant bok! 

7 kommentarer:

Peters bildmagi sa...

Älskar dina boktips.
Försöker hitta böckerna så fort som möjligt. :-)

EVA / whiskyochchampagne sa...

Härligt med mer boktips !

Har precis läst ut "Det broderade hjärtat" och är helt tagen...
Måste nog vila från läsningen ett tag och bara smälta den..underbar bok !!!

♥ ♥ ♥
KRAAAM EVA

soffie sa...

den frösta boken ska jag skriv apå min vill läsa lista,
ha en goo dag imorrn å hoppas ej tåget blir försenat då,

Anonym sa...

hihi FÖRSTA ska det ju stå såklart
//Soffie

Mimmi sa...

Idag kunde det ha varit en dag som jag kunde ha läst en bok .. fy fasiken så kallt det har varit ute..men istället så har mina barn fått mig att spela några av de spel de har på facebook .. så jag har suttit hela dagen och spelat.

Unknown sa...

En bra bok var ett bra alternativ i dag när vintern återvänt...

AnnaKK sa...

Jag brukar anteckna boktips emellanåt som dyker upp via nätet, men det är dessvärre inte ofta jag verkligen lånar hem de där böckerna från bibblan sen... <:-) Sist jag var där fick jag syn på Anna Janssons näst sista deckare, och med tanke på vad jag lovade mej själv när jag hade läst hennes allra sista (vilket det väl tyvärr inte alls är, utan hennes SENASTE...) så var jag minst sagt inkonsekvent eftersom jag likväl lånade den! <:-) Men jag tänkte att den här kanske ändå är bättre än vad den var! Och faktiskt... Ännu så länge tycker jag det! :-)