21 december 2009

Ljusare tider nalkas!


Åka på semester i en folka mitt i vintern...brrr...de är ju inte kända för sin braiga värme precis :D

Men kofferten är packad, kanske blir det en jorden-runt-resa?

Granris och röda kulor, visst ser det juligt ut! Ingången till Café August på vintern. Jag föredrar dock att sitta här på sommaren, fast jag fryser ju då med ibland :S
Deras julbord går inte av för hackor precis...här är sillbordet, som jag inte äter mycket av (inget). Sill smakar fisk, och fisk ska inte smaka fisk!! Men lite köttbullar och prinskorv slank det ner. Och jag hittade lite ISTERBAND i en gryta! Mmmm...det är gott det!

Jaaa! Idag vänder det! Vintersolståndet kallas det när solen står som lägst vid horisonten. Och det är idag. Så nu blir det bara ljusare i ett halvår, tjoho! Fast det märks ju inte så mycket så här i början...

5 kommentarer:

mimmi sa...

Nej det märkt inte än ..men snart så då har vi några minuter ljusare längre :)
Att åka i den bilden kan inte vara nån höjdare ..som du skrev så har den ju inte precis någon bra värmer i .. min gubbe hade en sån bil en gång och jag har fått hört många kyliga berättelser om den bilen :)
Det lät ju kanon gott med julbordet :)
kram :)

EVA / whiskyochchampagne sa...

La ut receptet under kommentarerna på min blogg...det ÄR jättesmarrigt !!! Och enkelt...

Och visst är det underbart att ljuset finns där nånstans...

Här har det snöat...och då menar jag snöat...vansinningt mycket ! Maken är ute nu och skottar och det är 4:e gången för idag...*suck*...så nog blir julafton vit alltid :)

***
KRAAAM EVA

:)

mammakero sa...

Den sista bilden är jättefin!!
Läckert med den gamla folkan med väskan på taket!
Jättesnyggt med granris och lampor i portalen!

AnnaKK sa...

Åh, det fanns svärmorsboxar att fästa på biltaket redan på folkabubblornas tid!? :-D Om det är en bil jag skulle vilja ha av rent nostalgiska skäl så är det en sådan - fast gärna cabbe istället för takräcke... :-)

Solen visade sej här igår igen - men det verkade inte vara mycket värme i den då!? Härligt att det vänder nu och blir längre dagar igen!

Inlagd sill lärde jag mej äta först som vuxen, men jag är inte så-å-å överförtjust i det. Vissa sorter är iallafall ganska goda, men andra absolut inte! <:-)

AnnaKK sa...

Inte så pjåkigt gissat, faktiskt! ;-) Men inte helt rätt!