08 december 2009

Mor rot och far är...lat? Eller?


Jag ville baka tekakor och googlade på...ja, just det, tekakor! :D Då hittade jag en variant på dessa, med morötter i! De blev jättegoda! Nu kommer jag inte ihåg vilken sida jag hittade dem på. Kokaihop eller recept.nu eller nåt sånt!

Och vad har vi här då? Nånting som står och beundrar amaryllisknopparna (som nu är två). En liten skogsmus som fått komma in i värmen! Adventsstaken i bakgrunden är en gammal variant från 50-talet nångång. Den är lite sned i ljusen men jag gillar stilen på den! (och vem är inte lite sned i ljusen ibland.. ;)

Med lite (mycket) möda och lite mer besvär så blev den klar idag! Jag har kollat på lite bilder, tittat i en del böcker på mönster och lagt till och dragit ifrån. Men det är pilligt. Smått. Så nån mass(möss?)tillverkning blir det nog inte! Men det är kul att prova...nu börjar det bli ganska många små djur och annat på bordet....men det är ju snart jul! ;)

6 kommentarer:

Mimmi sa...

Så himla söt den var :) den måste du ha som en liten maskot ju :) Du har blivit jätte bra på att virka ju :)
kram

Unknown sa...

Herlig! Mor rot - far lat, DEN likte jeg ;-)

Takk for besøk. Ja, jeg har nedtelling og venner i Mogan som venter på meg. Gleder meg!

Vet hvor Puerto Bello er, men har ikke bodd der selv. Hadde venner som bodde på Puerto Bello for 2 år siden og var godt fornøyd. I desember får dere solen tidlig på morgenen og har den til eftermiddag. Jeg har bodd på MonteBello like ved.

Et godt valg og dere får godt med trim! Taxi er billig ;-)

soffie sa...

å va gott det ser ut å guuuu va fin liten mus,
tjolahopp

Jeanette sa...

Gu va gott :)

AnnaKK sa...

Hej!

Lilla musen kan ju bli en nyckelring, eller nåt sånt!? Ifall den nu har högre ambitioner här i livet än att bara vara söt, vill säga. Och som maskot funkar den så klart i alla lägen! Muskot, heter det kanske förresten!? Eller INTE, vid närmare eftertanke! För då ska den väl rivas ner i nästa bakverk du ger dej på, och det vore verkligen synd! Hellre rivna morötter i brödet - fast inte den virkade moroten, kanske... :-) (Äh! Hur krångligt blev det här egentligen nu???).

Diggar iallafall dina små virkverk, och tänkte genast på dej när jag såg en pytteliten virkad korg i en julgran i ett julskyltat affärsfönster igår. :-)

mammakero sa...

Vad gott det såg ut med morotstekakorna! Synd att jag inte kunde bjuda in mej till dej och äta upp några åt dej...!
Söt liten mus!