13 maj 2010

Hur mås det?

 
Pollare är som synes populära bland måsar! De här skulle prompt stå på samma stolpe. Men några sekunder senare började dom bråka och flög iväg båda två... Bilden är tagen med Lilla Blå 4x zoom, mer har jag ju inte på den, och det blir inte så jätteklara bilder på långt håll...men lite kul i ala fall!

Det regnar här...(har ni hört det förut? ;) Få se vad jag hittar på idag, jag ska sätta en deg snart, ska prova att baka med bara surdegen, jag tog fram den igår och blandade med dinkelmjöl och ljummet vatten så nu har den stått och börjat bubbla! Jag försökte göra en vildjäst på aprikoser, men det började mögla...kanske var inte burken tillräckligt ren.

(Uppdatering: Brödet jäste som det skulle, utan jäst! Fast det är ju jäsmedel i surdegen. Nåväl, det är gräddat och i morgon kommer omdömet. Hiss eller diss...? ;)

10 kommentarer:

mimmi sa...

God morgon .. ja nog har man hört det förut...regn och regn ,,men just nu så regnar det inte..och det är nästan vindstilla..men det hänger i luften ... fy
ja det kan nog bli en bra dag att baka på :)
Det är så typisk alltid skall det vara på samma plats de skall stå på ..och det gäller nog inte bara måsar ;)

Anonym sa...

Så länge sedan jag var inne på någon blogg. Har fastnat bland VF-bloggarna. Men kram på dig och grattis till så många fina foton. Får härlig sommarkänsla när jag ser dina mås-bilder. Och vatten. Och stillhet.
Kram

Anonym sa...

Vad är det du säger...regnar det, här är strålande solsken och ca 20 grader varmt (haha In my dreams)

Nää va synd på surdegen. Kram kram
/Ninni

Truti sa...

Måsarna ser ut att vara ihopväxta....men de flög ju iväg på varsitt håll så det vara inga siamespippin!
En rogivande bild med känsla i.

AnnaKK sa...

Hej!

Vildjäst på aprikoser? Har aldrig hört talas om, men det låter ju rätt spännande - och eventuellt som något som kan mögla, ja! ;-) Men det kan ju en vanlig surdeg också - det har jag lyckats med... (Kul att få säga att jag faktiskt har lyckats med något, som har med bakning att göra! He!! ;-D).

Det har egentligen inte regnat här idag, men regnet har hängt så mycket i luften så det har känts som regn i allafall!? Urtrist att det ska vara så här när det är långhelg och allting... :-(

Kom du ut nåt eller?? :-)

Marianne sa...

Hej
Jag blir så nyfiken på vad det blev för resultat av surdegen. Här är regn och grått och trist. Och då blir jag också himla baksugen.
Fina måsar förresten, vi har gott om dom över sjön men det är så himla svårt att få dom på bild.
Ha de bra..

Anne-Lill sa...

Pollare som polare

Yvonne sa...

Ja, just det, haha, kunde inte sagt det bättre själv, Anne-Lill!

soffie sa...

spännande att få höra hur brödet smakade!
å guu vilken bra bild den borde du ta med i nån fototävling!
kram

AnnaKK sa...

Hejsan!

Är det inte dags att hissa eller dissa brödet nu!? :-)~

Foto på testmackan önskas - och pålägget ska vara välstylat! :-D