18 maj 2010

Sköna maj välkommen!

Äntligen blev det lite värme här på förmiddagen, så jag packade ner kaffe, kaka, kamera och karta och gav mig ut på en cykeltur för att leta stolpar vid Dingelsundet!
Inne i skogen kan man få se de mest egendomliga formationer på träd. Och så såg jag en korp! Det var en kråka som körde bort den och de förde ett himla väsen. Tyvärr hann jag inte få upp kameran...och man såg inte så mycket heller, en massa svärta mellan granarna. Men en korp var det, det är jag säker på! Jag har hört den förut där i skogarna, men aldrig sett den. :)
Nu blommar snart liljekonvaljerna!
Fast vitsipporna sjunger på sista versen...
Efter en stunds cykling och gåing så är det gott med lite kaffe!
Här vilar Doris som var jättesnäll. Vad Doris var för något/någon vet jag inte. En hund eller en katt eller en hamster kanske? Vår hamster Rambo vilar i Rudsskogen sen många år tillbaka. Fast hon har inget kors på sin grav...men hon var jättesnäll hon också! :)
Grönsnabbvingar fanns det gott om bland blåbärsblommorna!
Det här är den rätta vinkeln egentligen. Här har jag inte gjort något med bilden heller, bara beskurit den lite. Jag hade med mig min Nikon P90 om det är någon som undrar ;)
Och så den här...det är en Långhornsslända! Kom jag fram till efter mycket bläddrande i min insektsbok :D

6 kommentarer:

soffie sa...

wow va fina bilder,den skogen ska vi nog ta oss en tur till imorrn då jag slutar jobbet!
Mysiga formationer på träden!
tjolahopp

AnnaKK sa...

Idag var det ju lite (eller rätt mycket!) bättre väder, så planer fanns verkligen på att åka iväg nånstans med kameran. Men det fanns så mycket spännande att fota här hemma på tomten, märkte jag, så det blev faktiskt inte av. Det verkar vara ungar i nötväckans holk, och björktrastarnas kunde jag se (och fota). Duvor och ormvråkar flög över mej, jag såg svarthättorna och härmsångaren och en hel massa andra fåglar också. Och fjärilar - äntligen var det mer än bara nån enstaka sådan. :-D

Men nu i kväll har det börjat regna... Typsikt!

Siestri sa...

Vilka fina bilder, trollska former på träden sätter igång fantasin.

Mossdiggare sa...

Ljuvliga skog ! Feta granar och mossa, mmmmmmmmm + en termos med kaffe. Kan det bli bättre?
Nä, absolut inte.
Lycka till med stolpletandet!

Karin / bevemyrs blogg sa...

Verkligen jättefina bilder, den med termoslocket, kartan och fikabrödet får mig att fullständigt lääängta ut i skogen! /Karin

AnnaKK sa...

Hittade du några stolpar - eller, rättare sagt: Hur många stolpar hittade du idag? :-) (Och hur många finns det totalt???)