23 maj 2010

Strövtåg i hembygden!

Mjaha...det här är en av Mariebergsskogens nya minigolfbanor. Jag antar att man ska putta in bollen i kons mun...och var den kommer ut sen vågar jag inte tänka på! :D Kor har ju fyra magar, bladmagen, löpmagen, våmmen och nätmagen, undrar i vilken bollen hamnar... Jag måste spela nån dag...det är roligt!
På förmiddagen var jag och Sofie ute i Mariebergsskogen och gick tipspromenad och hon hade 9 rätt mot mina 8!! Men på eftermiddagen blev jag sugen på att leta upp lite fler stolpar...och cyklade iväg mot Hultsberg och Henstad, för där bakom är en stor skog som jag aldrig varit i. Här ovan ser ni en stolpe, de kan stå rätt lurigt till...så man får gå omkring och leta. Sen ställde jag ifrån mig cykeln uppe i skogen och när jag skulle gå tillbaka kom jag inte riktigt ihåg var jag hade ställt den...alla stigar ser ju likadana ut :P Men till slut hittade jag den och kunde cykla hem innan det började regna alltför mycket. Nu har jag bara 23 stolpar kvar! :)
Kung Liljekonvalje av dungen,
kung Liljekonvalje är vit som snö,
nu sörjer unga kungen
prinsessan Liljekonvaljemö.
(Gustaf Fröding, Strövtåg i hembygden)

Konvaljerna står i en gammal karamellburk från 1922, det är Lidköpings karamellfabrik som tillverkade en festblandning. Den måste ha funnits kvar rätt länge, för jag känner igen en del av karamellerna som är avbildade...nu blir jag sugen på en sån där avlång randig med choklad i... :)

6 kommentarer:

Monica sa...

Jasså de har ny minigolfbana i Mariebergsskogen - får nog ta mig en tur dit en dag.

Vad är det för stolpar ni letar efter :-/

Anonym sa...

Haha vilken roligt bana! :)

AnnaKK sa...

Hej!

Några snabba rader innan det är dags att skutta i säng - om jag nu lyckas ta mej upp från stolen här vid datorn vill säga... Stelar visst till i varenda muskel (som jag inte visste att jag hade) när jag är stilla, märker jag. Men jisses vad vi har varit effektiva idag, maken och jag! :-D Sällan man har anledning att faktiskt känna sej lite duktig, så jag passar på! (Fniss!).


En sån där kossa har jag faktiskt också sett på en minigolfbana; ko-ol!!! :-D

Bara 23 stolpar kvar!? Vilken flit!!! Trodde det där var ett projekt som skulle vara hela sommaren. :-)

Undrar om liljekonvaljerna har börjat blomma här också? Jag tror det knappt, men å andra sidan var det ett par dar sen jag gick förbi stället där de växer och just nu händer allt väldigt fort i naturen. Får inspektera dem imorgon!

Natti!! :-)

soffie sa...

ååå hittade du liljenkonvaljer som va så utslagna,vi hittade några men de va inte alls lika fina,
Va duktigt gjort av dej att hitta ännu mer idag,
Imorrn blir det ny jakt igen:)
gonatt

Måndagsmoln sa...

Jo, bollen kommer ut mellan "snopporna"....tror jag!

Åh så härligt med liljekonvaljer.
Jag får nog ta en tur för att plocka en bukett av denna väldoftande sort.

Lycka till på stolpfärden!

Amanda sa...

Nu går det kalla kårar längs min ryggrad... Vänta bara tills du får se mitt nya bokomslag... Och så Fröding på det. Härligt rysliga mystiska sammanträffanden.