26 maj 2010

Troll i skogen?

Kanske är det ett troll här under bron som väntar på den stora bocken Bruse? I Sannaskogen finns det många stigar kors och tvärs (och det är en stor skog). Det var militärt område tills 1993 då de slutade leka krig här och allmänheten fick tillgång till hela området. Det finns gott om kulturlämningar som torpgrunder och fornminnen i form av domarring och gravrösen. Spännande! Jag ska ta mig runt med cykel här någon dag, det finns bra grusvägar som det är meningen ska vara bilfria, tyvärr är det inte alla som respekterar det, vi såg flera bilar inne på området :( En spillkråka observerades också, flygandes, ej bilåkandes ;)
Stenmurklan är ju en delikatess påstås det...men man ska ju förvälla den ett otal gånger för att vara säker på att allt gift försvunnit...och sen kan man tydligen inte vara riktigt säker ändå. Så denna fick stå kvar, jag håller mig till kantareller ;)

Väldigt vackert väder är det ute nu...men bara 10 grader...brr...för kallt för mig...

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Den där bron ser nästan lite farlig ut att gå på även utan ett troll under - för lutar den inte rätt mycket!? Plums i...? <:-)

Men går det att köra bil på den så verkar det ju rätt okej!

Även om det inte ska vara bilar där, så kan man ju se det som så att om de kommer fram så bör det inte heller vara några problem för dej och din cykel att också göra det. :-)

Jag avstår också den där murklan. Tror faktiskt inte det finns godare svampar än kantareller!? :-)~

mimmi sa...

Ja det var inte så varmt ute igår ..m,en jag hittade ett ställe där det var lä och sol och DÄR var det varmt :)
nu skall jag ge mig ut på en ekorre jakt och se om de är kvar där jag såg dom sist :)
kram

Broklamp sa...

Vem är det som klampar på min bro...jag rekommenderar att du tar badkläder på och tar dig en simtur under bron...med kamera för att fota BOCKEN BRUSE! ;-)