07 augusti 2011

Dagen som idag är en regnig dag

är en dag som är bra att ha...Sjöng Pugh Rogerfeldt en gång i tiden! Och det får man väl försöka tycka att alla dagar är bra, även om det regnar. För det gör det här nu. Men det är nog bra för svamparna i skogen! 

Jag har liksom ett inre tvång att gå ut och kolla efter svamp även om jag nu för tiden inte gillar att äta den. Jag säger som jägarna, att det är inte själva dödandet som är kul, utan naturupplevelsen! Eller hur det nu är de säger...Fast man dödar ju inte en svamp för att man plockar den. Eller gör man det...hmm... ;) 
Lite balkongbilder att pigga upp sig med. Just nu är det rätt blött därute. Jag behöver inte vattna idag i alla fall! 

Igår bakade jag surdegsbröd igen! Jag tog ett recept ur denna bok:
Det blev ett bröd med dadlar i! Jättegott...det stod att man skulle ha lite jäst i, men det skippade jag, och degen jäste på bra ändå..och det blev riktigt gott!!

Det är lite vara-inne-och-läsa-väder idag, så nu ska jag börja på denna:
Boken jag läste innan av honom, Flaskpost från P, var riktigt bra. Boken ovan kom tidigare, men förlaget väljer att släppa böcker i en inte helt logisk ordning...men, men, det går bra att läsa dom så här ändå! 

7 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Regn her også......:-(

Ninni sa...

Vackra balkongbilder..blev bilderna på fjärilarna bra??

Ja idag är det läsaväder, men jag har ännu inte slagit mig ner för att göra det.
Har plockat lite, suttit vid datorn samt färgat håret..såg det grå smyga fram..urk!

Mimmi sa...

Du!! Det surdegsbröd .. det kan du komma hit med .. gubben är tokig i det du bjöd på sist:D
Hur gick det för den lilla violen som du inte ville släppa in i vintras .. överlevde den? De andra blommor du har på balkongen ser ju ut att trivas i alla fall ;)
kramizz :)

södersvamp sa...

Finfin blommande balkong!
Idag på svampjakt men det blev ingen Årjänglycka!

soffie sa...

skitväder men vi fick oss en riktig svamp(tur iallafall) å mormor blev jätteglad för dem mer vill hon ha:)

AnnaKK sa...

Idag är solen tillbaka här - iallafall just nu! Så därför för jag en inre kamp med mej själv om jag ska chansa på att solen finns kvar även om 1-2 timmar, och åka och jobba nu så det är gjort... Eller om jag ska skjuta på jobbandet och ta vara på solskenet medans det helt säkert är!? (Och under tiden jag funderar på den saken så sitter jag här vid datorn och "solar" mej i strålningen från skärmen... Hm! Är man knäpp eller är man knäpp, typ... <:-) Ja, ja...).

När det kommer till svampplockandet har jag nu bestämt mej för att det inte ska bli fler höghöjdsexpeditioner efter såna - och inga genom risade skotarspår heller, för den delen. Mina fotleder tål inte alla snedtramp som det tenderar att bli då - till och med när jag inte har sandaler på fötterna... :-I

Och NU har jag bestämt mej: Jobbet nästa! ;-)

Ha en jättefin dag!! :-)

Peters bildmagi sa...

Regn här också...men det ska ju vara bra för svampbeståndet :-)