11 december 2011

Jag såg en skymt av månen...

 Igår eftermiddag var det ju månförmörkelse, och den skulle kunna ses från våra breddgrader också. Så vid tretiden började jag att spana...och spana...ingen måne. Vid halv fyra skulle den vara som tydligast. Om man såg den, vill säga. MEN! Lite efter fyra såg jag en liten skymt av den förmörkade månen! Fast det var en hel del dumma moln framför och förmörkade förmörkelsen...

Nedan en halvtaskig bild på förmörkelsemånen i alla fall:

Och vad är detta? Håller månen på att dela sig i fler månar?
 Nä, den är fotad i morse genom ett fönster...den tittade in genom rutan vid sjutiden och väckte mig varsamt. "Nu har jag hängt här hela natten" sa den. "Nu går jag och lägger mig och låter solen ta över dagpasset, godnatt" 

Stjärnfall?

Återigen, nä. Som vanligt skojar jag med bilderna..
Men kan ni se vad det är? Svaret följer efter nästa bild.

Jo, svaret är att det är en balkong med en massa kulörta lyktor. Slutartiden var lite kort för att återge scenen som jag såg den, men bilden blev ju kul ändå! Det ser ut som om lamporna ska likna en tomte...eller en hund...eller nåt :D

Nu håller det på att bli en fantastisk soluppgång här utanför! Hackspetten ovan har redan suttit och spanat ut över Bellevueskogen och sett ut vilket träd den ska hacka i idag. 

God morgon! 

7 kommentarer:

södermojjon sa...

Mojjon!

Din måne syns iallafall min måne som jag skulle fota försvann hastigt i värmevärkets enorma rökpelare som vildsint överföll himlakroppen! Vådå blåst på gubben i månen...

Ingen sol här på Lugnet.

AnnaKK sa...

Vad kul att du fick se den, månförmörkelsen! :-) Och tack vare ditt foto fick jag också en skymt av den - här var det inte alls väder för några såna fenomen... <:-) Och inte riktigt tid heller, om jag ska vara ärlig, för det var ju som vanligt hysteriskt med vilka kläder jag skulle ha på mej på julbordet vi skulle till på kvällen. Suck! (Men till sist blev även jag klädd, och kom iväg tillsammans med de andra!!)

Testade om det var prinskorvarna som var godast, men NEJ! Inte på det här julbordet iallafall... Ris á la Maltan var absolut allra godast, men av maten gillade jag västerbottenostpajen allra bäst. Tror aldrig jag har ätit sån förr faktiskt!? :-) Värsta stolpskottet bland rätterna måste fatet med kräftor har varit - det var nästan lika många kvar på det när det bars ut som när det bars in... Hm!?
Och jag tog definitivt ingen kräfta till skinkan! Ry-y-y-ys, vilken kombination det måste vara!? 8-X (Å andra sidan borde jag förstås ha ätit en kräfta till västerbottenostpajen... Men den funkade så bra utan också!! :-D).

mammakero sa...

Jag kollade lite då och då under eftermiddagen och kvällen. Det enda jag såg var en fullmåne mer eller mindre inringad i moln. Vilken tur att du fångat det på bild!

i stora drag sa...

Så då fick du den precis i början! Jag hade ju nästan glömt bort det, för det blev snabbt bestämt med besöket hos mamma. Dessutom var det fullt med moln när vi körde dit - men sen så! :) Man kunde ju ha letat upp en bättre plats att fota ifrån än en parkeringsficka vid ett grillkök, men - man blir ju nästan exalterad och tänker inte riktigt! :)

Trodde balkonglamporna (de nedersta t v ) skulle föreställa en märklig julbock!
/Pia

Gunnar sa...

Kul att du fick ett foto av månförmörkelsen. Där jag var var det tyvärr mulet och omöjligt att se nåt.

soffie sa...

häftigt med månen, jag har gett dig en award på min blogg:) kram

Mimmi sa...

Godmorgon... och nu godkväll :)
Jag såg bara månen när det lyste som en fullmåne här igår kväll .. och jag tänkte gå ut och fota den ..men jag var för lat... något måste vara fel med mig då .. inte gå ut och fota en måne... hm .. bäst jag går och läggar mig kanske.
Det var hur som helt bra bilder tycker jag du fick ..även om du nu inte själv var nöjd.
kramizz