03 december 2011

Några bilder till från igår...

 Om ni har besökt Mimmis blogg, så vet ni att vi såg en älg igår också: 
Det var jag som såg den först! Ja, de har ju sett den tidigare, men just igår var det jag ;) Det ser ut som om den ligger ner, men det är högt gräs...och härliga färger när solen börjar gå ner blir det. (nu blev det sån där konstig meningsbyggnad igen...)

Små ankor i en damm såg vi också:

Och andra, inte så små, flygande fåglar. Svanar på väg någonstans...dessa flög faktiskt västerut. Än så länge är det ju öppet vatten här, så de behöver inte svälta!

Domherrarna kommer fram från skogen och sitter gärna i en topp:

Här nedan syns varför räven kallas Vittass: lite vitt på baktassen! 

Rovfåglar är också kvar, nedan är det en ormvråk (enligt Mimmis man, jag ser bara att det är en silhuett av en rovfågel...)

Men har man sett! Mimmi och räven har samma frisyr på svansen! Och så vill jag meddela att kragen på Mimmis jacka är äkta syntet, ej päls alltså ;) 

Så här fint bodde ankorna och lite "vanliga" änder också. Om de sistnämnda bara flyttat dit eller om de hölls som husdjur de med vet jag inte...

Nu har det börjat blåsa rejält här. Det fina vädret från igår är som...eeehh, ja, bortblåst. MEN, temperaturen har stigit från några minus till +6! Och det är jag ju tacksam för...

Men någon djursafari blir det inte idag, hittills har jag bara sett några kråkfåglar här utanför.

4 kommentarer:

Mimmi sa...

ha ha ha .. ja du ... tack för att du talade om att det INTE VAR en päls krage ;)Ja det var tur att du såg vår älgko så vi fick några bilder på den :)
Storm .. ja det kan man nog säga det är ute .. och de stackars små fåglar som måste ha mat försöker hänga sig kvar i de olika mat hållare som flyger fram och tillbaka i trädet.Och imorgon .. då skall det visst blåsa ganska mycket också ..inte lika mycket som idag ... och just nu har jag sett att det inte skall bli så mycket sol som de hade lovat ... typisk
kramizz :)

Yvonne sa...

Testar bara

söderbo sa...

Vilket fantastiskt möte du fick med räven och vilka kanonbilder!
Du får skatta dig lycklig med Mikkel!

Ha en go dag!

Gunnar sa...

Kul med dina foton som kompletterar Mimis kort. Och bilden med dom två svansarna kunde ju inte Mimi ta. Håller med om att dom liknar varann.