15 november 2009

Baka baka liten kaka...


Världens godaste och lättaste äppelkaka!!
* Vispa 2 ägg och 1½ dl socker
* Rör i 1½ dl vetemjöl
* Häll i en smord och bröad form
* Skiva över 2 skalade äpplen
* Skiva över 50 g smör
* Strö över lite kanel och pärlsocker
*Grädda i 200grader i 22 minuter (ungefär)

Och sen....

...njut...med lite kaffe till...och söndagen är räddad!

Jag läser just nu en bok av S.J. Bolton som heter Rov och är rätt spännande, en märklig konspirationsteori är det som framställs, med gravida kvinnor och försvunna kvinnor och troll och annat oknytt på Shetlandsöarna...Det ska bli intressant att läsa om vad det egentligen är som pågår! :)

4 kommentarer:

Ulla sa...

Tack för det här äppelkakereceptet...jag knycker det direkt.
Även jag har bakat. Idag blev det två saffranskakor och 40 st hallongrottor. Hallongrottorna är för min svärfar. Han kommer imorgon och det är hans favoritkakor.

mimmi sa...

Nja .. äppelkaka .. jag kan tycka om den ..om det finns vanilj sås till :D
Du skulle ha varit med mig på min promenad idag :D
kram

AnnaKK sa...

Äppelkakor kan man göra på jag vet inte hur många olika sätt! Verkar nästan som om alla har ett eget!? :-)~ Och ditt båder låter som och ser ut som väl värt att testa!!!

Jag behöver förresten ta mej till bibilioteket någon av de närmaste dagarna - maken har börjat lyssna på ljud-böcker medans han jobbar, och nu vill han ha nya. Försöker få honom till att gå dit själv, men ännu har jag inte lyckats... Det är ju så himla svårt att välja böcker till någon annan - och så ska man dessutom komma ihåg vad man redan har släpat hem till honom så det inte blir repriser...

Ha en fin dag! :-)

Ulla sa...

Hej hej! Hoppas allt är väl. Här knallar det på. Har jobbat ett par timmar idag på fm. Nu ligger jag och tar igen på. Ikväll kommer svärfar. Vi ska bjuda på middag och så ska vi se film "The Proposal"