01 november 2009

Allas dag...


(Bilden är från Köpenhamn, och lite omgjord i Photoscape, tyckte den illustrerade detta inlägg bra.)
Idag, 1:a november är det Allhelgonadagen, det är en dag då man hedrar alla de helgon som inte har ett eget namn i almanackan. Det kanske är fler än jag som tycker det är liiiite rörigt det här med Allhelgona, Alla helgons dag och Alla själars dag...och så Halloween då som har kommit hit på senare år. Igår på stan såg jag en hel del utklädda människor, det är kul att se att det finns så mycket fantasi att klä ut sig. Jag såg bl.a. ett ihopsittande par, där de hade sytt ihop jeansen längs med en söm så de satt fast i samma ben (förstår ni?) och hade lika klädsel på respektive del av kroppen...Och ett rosa monster från Mupparna (?) och många spöken och annat oknytt. Kanske det är några riktiga spöken som tar vara på tillfället och vistas bland oss levande...vem vet? ;) Jag hade dock ingen utklädsel, förutom mina vanliga dödskalletights... :D Fast dom har jag ju jämt...

2 kommentarer:

mimmi sa...

Ja man kan kalla dagen det .. kanske :) Det var en fint kort på statyn får jag säga ..hm ..skriva kanske man skall säga /skriva :)
hoppas du har haft en fin helg ..här har vi haft fullt upp ..så nu skall det bli gott att få ta det lite lugnt en stund:)
kram

Ulla sa...

I fredags när jag köpte fisk i fiskbilen så var en av tjejerna där i målad till en gast. Alldeles vit i ansiktet och svart runt ögonen.