21 november 2009

Mörker och ljus...


Här i stan tillverkas ju Löfbergs Lila och det rostas kaffe i fabriken t.v. Då kommer det ut en ljuvlig doft som gör att man blir så himla kaffesugen och går hem och tar en kopp....Gevalia, haha! Vi har ju bara pulverkaffe, och Löfbergs har inte mycket pulveralternativ. Så kan det vara...Men luktar gott gör det från kaffemolnet!

Här kan man dansa i neon...

Jag försöker hitta nya vinklar på stan när jag är ute och cyklar. Det ser ut att vara rena natta här, men klockan var bara fem...Här är det Lilla Blå som agerar och den går inte att ställa in manuellt. Iso 400, 1/8 sek och F2,8 är det om det är nån som är intresserad ;)

Denna bild blev ju egentligen inte "bra", men lite kul...Samma vinkel fast här är det Iso80, 15 sek och F 2,8. Jag försökte hålla kameran stilla på ett räcke, men det räckte (hehe) inte...Den måste stå på nåt, stativ eller annat och bara få vara ifred när det är så långa slutartider.

Det fick den göra här! Samma inställningar som ovan, fast nu stod den på ett litet elskåp.

Idag är det faktiskt sol ute, så jag ska ta mig ut en stund och tanka lite solsken inför vintern!!

6 kommentarer:

mimmi sa...

Jag får testa min lilla sen på kvällsbilder jag med :) din verkar ju vara väldigt bra på det mesta :) det var ju jätte fina bilder du har fått med den .. och den som "inte" blev bra ...den var ju bra ;)
sol?? det såg jag inte mycket av idag tyvärr ..

soffie sa...

å va roligt du har med din kamera,Det är verkligen fina foton du visar sen är det extra skojjigt då jag känner igen så mycket med;O)
å du vi ska boka en resa i februari till någon av Kanarieöarna ska börja kika efter nåt passande nu,
Ha en toppenkväll

mammakero sa...

Fina bilder! Speciellt vattenpölen med neonljuset fastnade hos mej! Ett stativ vid mörkerfotografering är nästan ett måste om man vill ta "fina" bilder! Vårt stativ har spruckit i fästet för kameran, så det är bara att köpa ett nytt...

AnnaKK sa...

Hej!

Även jag försökte tanka lite solsken igår, och några minuters sådant blev det faktiskt. Skönt! :-)

Zoegas kaffefabrik i Helsingborg luktar också väldigt gott när man passerar - fast både det märket och Löfbergs är inget som förekommer i detta hus, utan det blir antingen Gevalia eller Icas kaffe som följer med hem från affären. För att det alltid har varit så, typ!? Är man en vanemänniska, eller är man... X-X

Idag står ingenting särskilt på dagordningen - men jag kanske borde ta ett nappatag med lite bortglömda (förträngda...) trädgårdssysslor... Sekatören skulle behöva gå varm på sina ställen! Inte minst vid sidan av trädgårdesgången... När man går på den i mörker nu får man både det ena och det andra i skallen eller kring halsen (grenar från ett äppelträd och "lianer" från en vinranka). <:-)

Ha en fin dag! :-)

enturmedcadillacraili sa...

Så vackra bilder, tack för att jag får följa med dig på små promenader och upptäcka omgivningen med hjälp av din kamera, för dina bilder gör vardagen till en liten fest... unnar alla att upptäcka din blogg!

Pialotta sa...

Men du så mycket att ställa in för olika bilder.. nä det där blir jag så trött på.. tror jag sätter min kamera i idé;-) Jag vill kunna fota med en endaste inställning, inga stativ eller så.. helst ska kameran rymmas i fickan.. har den lilla alltid med. Fina bilder fick du till i alla fall.. Du kan va glad du som har fotomimmi som sällskap ibland:-) Kramiz