16 november 2009

Solen är i hatten!


En cykeltur ner till stan och bibblan, och naturligtvis Lilla Blå i fickan. Dimman låg tät över älven här, det är nog kall luft som möter varm och tycke uppstår ;)

Magnoliorna räcker redan vacker tass åt oss. De har förberett sig inför våren och knoppat till sig! Så nu kan de sova sin törnrosasömn under vintern tills solen väcker dom nån gång i maj :)

Det är likadant med rhododendron, stora knoppar!

Det här är Echinacea purpurea "Alba". Alltså röd solhatt, fast vit. Men nu var just den här rätt vissen och...beige.

Denna var lite mer färgglad, och drog åt det oranga hållet!

Gul-grön solhatt...

Och ett annat stadium av den, grå. Det är inte frost på den, det var ju varmt idag, utan den är sån här. Jag måste gå hit till sommaren när de blommar, så jag får se en vit också! :-)
Ikväll ska jag titta på Vetenskapens värld, det ska handla om drömmar...Jag drömmer mycket och kommer ihåg en hel del (ibland alldeles för mycket...) Inatt var jag ute i regnstorm med ett liiiiitet paraply, undrar om de säger nåt om vad det betyder :-D
Böcker jag lånade idag:
Borgmästarens dotter av Steven Ozment. Beskrivning: " Hon stal sprit och pengar av sin far och levde livet med pojkvänner i överklassen, hon portförbjöds och hamnade i fängelse. Hon var borgmästardotter på 1500-talet" Spännande,va!!
Swede av Pauline Woft (om en svenskättling i Vilda Västern)
Jägarens hjärta av Deon Meyer (polisroman från sydafrika)
Syndafloden av Marita Jonsson (roman om Igor Stravinsky i Venedig)

5 kommentarer:

mimmi sa...

Vilka bilder du har tagit ..men nu blir man ju besviken igen .. du åkte ju utan mig ...IGEN.... men det är klart .. du åkte väl antagligen när jag låg och sov förstås :) Den första bilden ..den var kanon bra ..den blir absolut min favorit :)
kram

AnnaKK sa...

Vackert med dimman över älven! :-)

En sån där "möglig" avblommad står det förresten i en av rabatterna här utanför också! <:-) Och en gång i tiden hade jag en "alba", men den såg jag inte till i år - kom jag på nu när jag såg dessa foton/läste texten!

Jag vet faktiskt inte om resultatet blir det samma om man ställer kameran på svartvitt som när man tar bort färgen i ett bildbehandlingsprogram - men antagligen inte!? :-) Eller åtminsotne så går det ju att göra så mycket mer med det svart-vita i datorn, ifall man skulle vilja det, så rekommendationen måste nog vara att alltid fota i färg även om man vill ha svartvita bilder. Tror jag!? :-)

Ha en fin kväll tillsammans med böckerna!

amaira sa...

Åhhh vetenskapens värld om drömmar. Tack, det får jag inte missa! :-D
Härliga bilder och härlig text, som vanligt här.
Kram

AnnaKK sa...

Svar: TACK!!! :-D

annakk@live.se - det är bara till att mejla över en näve alba-frön! ;-)

soffie sa...

åå va vackra bilder du fotat å vilka bra boktips.
Ha det gott i mörkret