07 november 2009

Minns i november...


Idag är det skönt ute tycker jag! 8 grader, vindstilla och fuktig luft. Så jag gick en liten sväng till Zakrisdalsudden där de håller på att bygga hus. Men på vägen dit hittade jag lite konstiga varelser...som dom här. Jag tycker de liknar aliens...hmmm....

Så här kan man också se ut! Ett enda rönnbär på en liten gren! :D

Jajemän! 7:e november och det blommar än! Tjoho!!



Jag hade med mig både Lilla Blå och Nikonen och jämförde lite. Nikonkameran är ju väldigt stadig och bra att hålla i. Den har kanske lite svårt att autofokusera på en del små föremål...ibland lyckas man och ibland inte. Och Panasonicen blev jag positivt överraskad av vid makrofoto! De blev riktigt klara och bra! Fast den är ju väldigt liten och lätt (ja...det var ju det jag ville ha ;)

5 kommentarer:

soffie sa...

å va vackra bilder,
Vi va där å kollade på husbygget men å va tätt det blir å vilka priser sen,
Hoppas du haft en goo dag här har det varit fullt upp med besök å kalas å skjuts å huvudvärk hela dagen!
kram

mimmi sa...

Jag vete tusan om inte den lilla blå var bättre än nikon ... motivet kom fram mer förgrunden och bakgrunden blev mer suddig.Kanske du skulle testa på samma motiv :)
Men vad jag har sett här ..så verkar den lilla blå ju jätte bra :)
Ja jag ser att vi har tagit nästan lika kort idag :)
ha det så gott nu :)

AnnaKK sa...

Panasonicen levererar verkligen! :-)

Och vad blommor du har hittat! Blev ju nästan som lite sommarkänsla - och det kan verkligen behövas en sån här grå och genomtrist dag som det har varit här idag! :-)

Mimmi sa...

Du har ju fotat talgoxar också ...svar på din kommentar hos mig ;)

Ulla sa...

Jag håller med dig. Med makroinställningen på min mindre kamera så är det lättare att få en riktigt tydlig närbild än med min stora systemkamera. Jag tror att man behöver köpa ett makroobjektiv till systemkameran för att det ska bli riktigt bra närbilder med den. ...och du, tack för tipset om boken om vänsterhänthet. Den ska jag leta efter.