16 april 2011

Banan-banan!

Jodå...det stora bananmysteriet på Bellevue fortsätter... Igår gick jag förbi vid 15-tiden för att leta blåsippor och då låg detta nya skal där! Det låg där INTE några timmar tidigare, för då gick sambon på sin promenad och såg inget. Attans - vi missade honom/henne/den med några timmar bara. Kanske vi lyckas få se slängaren nån gång och då hoppas jag innerligt att jag inte glömt kameran hemma :D 
 Bigfoot har vaknat...eller? 
 Skön grön mossa. Inga små kryp i den än, men jag hade ju mest siktet inställt på blåsipporna. Att fota dom var inte det lättaste, thank God för live view som man kan vinkla säger jag bara! Jag hade skruvat på +10-filtret (närgränsen blir då extremt kort) på 50mmobjektivet och då är det inte lätt att hitta fokus i sökaren! En del bilder blev ju därefter också, de har jag tagit bort ;)

Nu väntar jag med spänning på den utlovade solen och att det ska bli varmare! Jag vill sitta på balkongen! Just nu är det rätt molnigt, hoppas det bara är dimma som lättar snart. I morse sov jag (ända) till 06.00! Jag har en (o)vana att vakna väldigt tidigt...Men man får ju lite gjort på morgonen då...två tvättmaskiner redan klara! 

God morgon därute i cyberrymden förresten!

Lite mer kaffe får det bli!  

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vet jag tror att den som slänger bananskalen läser din blogg..haha
Den vet när du är ute med din kamera
smyger i buskarna och gömmer sig när du dyker upp.

Ha en goo lördag ska jag ha.kramen Ninni

Anonym sa...

Nää jag loooovar jag har INTE knyckt solen, men jag tror den kommer snart=)
Ser lite sprickor i molntäcket=)

/Ninni

AnnaKK sa...

Spänningen bara ökar och ökar ang bananmysteriet. Ni borde ju nästan ha kunnat känna vittringen av skalkastaren när han/hon varit där så nyligen. Skaffa en spårhund, vet´ja! ;-D

Härligt foto på mossan. :-) Jag är mest förtjust i det närbildsfiltret som heter +4. +10 blir oftast alldeles för kort skärpedjup och därmed är det även skitsvårt (rent ut sagt...) att sätta skärpan. Går nog bäst om man använder stativ...? :-)

soffie sa...

solen tittade fram tillslut,Härligt!
knepigt detta med bananerna ,undrar om det finns nån tanke varför den som käkat slänger dem där?
ha en mysig kväll

Mimmi sa...

Ifall du har fastnat i tvättstugan kan jag tala om att solen kom och det med värme vid halv två tiden idag ;)så då gick Pia .. Sebastian och jag ut på en liten foto promenad... imorgon skall vi till Mariebergskogen .. strandskatorna har visst kommit dit fick vi reda på idag .. bara att hoppas att de är kvar i morgon :)

mammakero sa...

Älskar den sista bilden på grenen med mossan på! Jättesnyggt foto!

Susanne sa...

haha, så bananmysteriet fortsätter alltså :-) mysko mysko...

Svar: Kan man inte säga tävla ut då?...jo, väl? det kan man... för det är ju en tävling och inte ett lotteri...hmmm...ja ja, det ska bli väldigt kul att se ditt bidrag i alla fall :-)

Kram
Susanne