24 oktober 2009

Saker man hittar i skogen...


...kan vara droppar på ett löv. Och så hittade en älgfluga mig! Första älgflugan/hjortlusflugan jag sett i denna lilla skog. Det måste tyda på att det finns en del vilt där. Jag försökte fota den, men den satt på höger vante (den tyckte väl den liknade en hjortpäls) och jag försökte ta en bild med vänster hand, men det gick inte så bra...så det blir ingen bild på flugan. Lika bra det, för de är rätt äckliga! Den insåg sitt misstag och flög sin kos snart. :-)

Jag hittade en liten skalbagge i mossan! Det ser ut som om den svävar...men den höll sig i nån liten kvist, eller vad det heter på mossa. Sov gjorde den nog iaf.

Man kan ju undra hur saker hamnar ute i skogen. En gammal hink och en gammal kokplatta. Kanske har det funnits ett litet hus i närheten för länge sen. Holken i trädet var också gammal, den borde bli K-märkt...

Tistlarna är vackra nu, när de kan svänga med sitt långa hår, precis som damerna i schamporeklamen ;)

Lite blommor finns det kvar än, fast man får titta ordentligt.

6 kommentarer:

mimmi sa...

MMMMM så fina bilder :)
Du är morgon pigg du ;) du har varit ute och fotat och fått frisk luft .. medens jag fortfarande låg och mosade under mitt varma täcke :)
Det var ju kanon fina bilder på den lilla skalbagge . ja men kunde tro att den stod still i luften :)
Får se om det blir någon promenad för mig idag .. det är ju så himla grått och trist ute .
Vi hörs
kram :D

EVA / whiskyochchampagne sa...

Vilka underbara bilder ! Snacka om duktig fotograf...

Tänkte bara önska dig en underbar helg !

***
KRAAAM EVA

soffie sa...

wow vilka bilder,
Usch vilket ruskväder det varit idag avskyr sånna här dagar,
Ja tänk va folk är bra på att slänga skit ute i naturen,så trist,
ha en goo lördag

Boråshöst sa...

God morgon!

En skalbagge med osynliga vingar......?
Äpplet faller inte långt från trädet, tyngdlagen, hm?
Ha en skön söndag!

AnnaKK sa...

En dag i förra veckan när jag skulle ta hem posten samtidigt som jag passerade vår brevlåda med bilen (har den ca 100 meter från huset), så flög det in en sån där vedervärdig älglusfluga genom bildörren när jag öppnade den. Tycker de är så-å-å äckliga, för de störtdyker ju liksom på en och försöker ta sej in i håret på en så fort som möjligt så man får verkligen vara snabb med att få fatt i dem innan de hinner gömma sej nere i hårbottnen. UÄRK!!! Iallafall så satt just denna älglusfluga snällt och stilla på bilrutans insida medans jag rattade bilen hem till garaget. Men vad som hände med den sen när jag hade parkerat bilen kanske jag inte ska berätta...? <:-) Hm...

Fina foton från skogpromenaden! Fat jag håller med dej om att det är konstigt med allt skräp som hittar ut i naturen... Hur svårt kan det vara att ta det till en återvinningsgård istället!?

Trevlig söndag! :-)

Ulla sa...

Jag har ett minne ang älglusar. Min bästa kompis och jag kom cyklande genom skogen då en älglus fastnade på henne och den skräck som hon då visade kommer jag aldrig att glömma. Så fort som hon cyklade hem har jag aldrig sett henne cykla. Vi brukar pratar om detta när älglusar kom på prat och vi skrattar gott båda två. Ha en skön söndag!