06 oktober 2009

Walkie (not talkie)

Jag har varit ute på en liten skogspromenad. Det luktar så gott i skogen nu av våta löv och mossa. Men jag såg inte en enda insekt...inte ens en mygga! Det fanns dock lite blommor kvar, blåklocka, smörblomma, slåttergubbe och en hel del klöver.

Fjällig taggsvamp! Det är Gästriklands landskapssvamp (lärde jag mig när jag googlade, jag visste det inte innan). Den är ätlig, men rekommenderas mest för att färga garn med! Nu har jag inte det behovet, så den fick stå kvar. Men vacker var den!

Vaaa? Har jag varit ute och dykt (dukit?) i Vääänern, bland korallreven vi har här? Nä...det är en lav (mossa?) som ser ut som små hattifnattar...tyckte att de tisslade och tasslade med varandra...

I löv jo...

Ja, inte konstigt att det rivs om man går in i nyponsnåret...

6 kommentarer:

mimmi sa...

Nu får du sluta med att gå ur msn så snabbt efter du har skrivit till mig :) jag hinner ju inte svara dig innan du har gått offline igen;)
Det var riktiga fina bilder du har fått ...menar du att du har varit ute idag!!!! Regnet står ju som spö i backen .. i alla fall här uppe:)
Så som det ser ut nu blir det ingen promenad för mig idag.. jag kan ge mig fanken på att jag hinner bli lat igen innan vi får uppehålls väder igen..då får jag ge mig en spark i baken igen:)

mammakero sa...

Jättefina bilder, jag gillar hattifnattarna!
Häftig taggsvamp! Hade aldrig trott en sådan avvisande svamp skulle kunna vara ätlig...! Undrar vilken färg garnet skulle få med den i badet...
Vilka hullingar det var på de grenarna...

EVA / whiskyochchampagne sa...

Hej på dig !

Kul att du hittat till mig och kul att du lämnar ett spår som jag kan spåra...hihi !

Vilka underbara bilder du visar...fantastiskt foto !

***
KRAAAM EVA

soffie sa...

å vilka bilder!
Hoppas du har haft en bra dag i rusket!

Pytteälgen sa...

Åh! Härligt med höstlöv! :)

sv. Pyttepresson är en klar favorit och det blir väldigt gott kaffe (bättre än brygg!). Hur kan du dricka pulverkaffe?? är det inte hemskt äckligt? Pyttepresson (kul att jag kallar den det:P) är toppen och kaffet får en helt annan smak, kanske värt att pröva en sån isätllet för pulver?

kramar
Pytteälgen

AnnaKK sa...

Hejsan!

Idag skulle det passa så väldans bra för mej att traska iväg på den där skogspromenaden som inte har blivit av en enda gång så här långt i höst. Kika lite efter svamp - och kameran ska med också, förstås! Men... (Givetvis finns det ett men!) Kan man gå i skogen så här års, och efter regn, i bara tygjympaskor??? <:-/

Visst är de söta gärdsmygarna!? :-) Brukar se dem allt som oftast kring huset, men det är inte så lätt att fånga dem på bild för de håller sej gärna inne i buskarna och så där.