08 oktober 2009

Walkie...AND talkie!

Hör och häpna: Det blåste inte idag...och solen sken, tralala, just när jag funderade på att gå ut en sväng så ringer en BLOGGKOMPIS och frågar om jag vill komma till henne och fika och gå ut en fototur, och det är klart att jag vill!

Men de här kråkorna sitter varje morgon i högsta björken och filosoferar...det finns ju gubb-dagis, det här är nog ett dito för kråk-gubbar...

En kolibri!! Nej, bara herr talgoxe som vackert får vänta på sin tur...

Tim och Tej...eller nåt...

När alla kryp har försvunnit från marken så får man börja skåda uppåt i stället! Och det är inte så illa det heller....

Veeeem har varit framme här tro? Kaaaaan det vara en ekorre? Eller en nötväcka? Eller en hackspett? För brukar inte ekorrarna ta med kottarna nånstans och skala dom? Sen hoppar han från tallegren och bryter nacken...nej, stukar svansen var det ju!!

"Aldrig jag gått en vackrare väg än en halv fjärdingsväg med dig..." Nils Ferlin...men 1767 var inte ens han född. Och en 1/4 mil då var inte riktigt samma som det är idag. En fjärdingsväg var 2672 meter och en gammal svensk mil var 10.688,4 meter. Så en halv fjärdingsväg var alltså 1336 meter! Men vi gick längre än så... Det är intressant med gamla minnesmärken. Hoppas de inte tar bort det här, för oj, vad de röjde i skogen runt om...

5 kommentarer:

mimmi sa...

tack för den fina promenaden vi hade dag:)
Du fick några bra bilder ser jag:) och visst är det så nu ..man får titta upp åt och inte neråt nu:) vilket kan vara lite farligt för man ser ju inte vart man går då;)
KRAM

mammakero sa...

Tack för de härliga höstliga solbilderna! Själv har jag bara varit hemma och varit flitig, med sånt som jag har skjutit upp alltför länge... fönsterputsning.

AnnaKK sa...

Å, nu fick jag mej en intressant lektion om såna där 1/4-stenar! :-) Det står en sån bara en liten bit härifrån, utmed landsvägen. Tror inte jag har fotograferat den nån gång heller, förresten.

Trevlig att gå på fotopromenad tillsammans! Och det blev ju bild på både det ena och det andra - och extra kul när man kan fundera i efterhand på vad det egentligen var man såg (som tex kottarna). :-)

ebba sa...

mysiga höstbilder :D

soffie sa...

å wow vilken fototur det blev,
den där stenen går jag förbi då jag hälsar på mina föräldrar de bor i villaområdet ,
ha en go natt å guuu va det regnar idag