29 juli 2010

Boktips!!

Nu har jag snart läst ut Den gode tjuven av Hannah Tinti. Det är en mycket välskriven historia om den unge Ren som växer upp på ett kloster någonstans i 1800-talets Amerika. Då fanns det inga barnavårdsnämnder eller socialtjänster utan det var ett tufft liv för föräldralösa barn. Ren är dessutom enhandad (heter det så?) och därmed är hans chanser att bli adopterad i stort sett lika med noll. Men en dag kommer det en stilig man som säger sig vara hans bror och påstår att det var indianer som slaktade hans föräldrar och att han har letat efter brodern sedan dess...
Han saknar sin vänstra hand, ett mysterium som har plågat 12-årige Ren hela livet, liksom vem hans föräldrar är och varför han övergavs som spädbarn till barnhemmet i klostret Saint Anthonys.

En dag kommer en förslagen främling till barnhemmet. Han presenterar sig som Benjamin Nab, Rens okände bror, och berättar om deras tragiska släkthistoria. Munkarna som har hand om klostret tror på honom och lyckönskar Ren. Men pojken tvekar om Benjamin Nab verkligen är den han påstår sig vara?

Resan tillsammans med Benjamin blir långt ifrån vad Ren hoppats på. Något tryggt hem erbjuds inte. Istället introduceras han till en pulserande värld fylld av hårdhänta äventyr med förryckta svindlare, gravplundrare och gangsters. Ganska snart hittar Ren efterlängtade spår som kan leda till svar på hans förflutna. Han börjar misstänka att Benjamin Nab trots all har ledtrådarna till både hans framtid och hans förgångna. (från Bokus) 
 
Nu har jag i min bokhög Jan Berglins senaste, Välkommen till Fjuckby och Från Elvis till Emo, en bok om ungdomskultur och musik. Och sist men inte minst: Nattfjäril av Jessica Kolterjahn! DEN är jag verkligen nyfiken på. Om ni vill ha boktips är det bra tips (hihi) att gå in på www.bokcirklar.se Där finns det en hel del skrivet och tyckt om böcker och litteratur över huvud taget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den boken lät spännande..jag fick leta fram en gammal bok igår för alla mina nya var utlästa.

Undrar hur många böcker jag läst ut den här sommaren, bara i Turkiet slukade jag sisådär 6 st.

Ha en goo dag, kramen Ninni

AnnaKK sa...

Ja, nu är det åtminstone bokläsar-väder... Regn, regn och ännu mera regn! <:-I Fast jag tyckte faktiskt att jag hörde på lokalradion för en stund sen att det såg bättre ut inför morgondagen!? Hoppas-hoppas-hoppas det!!! :-)

Nästa gång du och din kompis blir reslystna får ni ta en sväng till Motala - det var vandrarhem också där vi campade. Såg i och för sej lite "schavigt" ut, men var det lika rent och snyggt där inne som på toan så ska det absolut inte vara nån fara att boka in sej där. :-) Ålderdomlig miljö kan ju vara oerhört charmigt också.

soffie sa...

den lät bra ,lägger jag i min vill läsa lista:)