26 juli 2010

Det var en gång ett skal

För er som inte varit med här från början så kan jag berätta lite grand om "The bananskal story".

Det var en gång ett kungarike som hette Bellevue. Det låg någonstans östan om sol och västan om måne (av kommunen kallades det Västkusten). Där fanns en lång järnvägsräls med en liten järnvägsövergång. En dag när prinsessan i det stora lite halvstora slottet på Bellevue var ute och gick så fick hon syn på en hög med bananskal vid sidan om övergången, en stor hög som låg mellan skenorna. "Vad konstigt" tänkte prinsessan, de här skalen låg inte där i förra veckan.

Under årens lopp (cirka tre år) har det med jämna (och ojämna) mellanrum tillkommit nya skal på högen. Många olika spekulationer har framförts av vänner till prinsessan vad det kan vara för en figur som slänger skalen där. (Det är inte prinsessan själv, hon avskyr bananer).

Bigfoot har varit ett alternativ. Eller en gorilla som kör Skoghallståget. Eller en FÖRRYMD apa som sitter längst bak på tåget och käkar bananer. (och isf har grava tvångstankar eftersom han/hon måste slänga skalen exakt på samma ställe jämt). Det där med tvångstankarna är jag nog beredd att hålla med om vem det än är.

Men nu har det inte tillkommit några skal på flera veckor! Mysteriet kanske aldrig får sin lösning utan högen förmultnar och försvinner. Men man kan aldrig veta, en vacker dag så kanske det ligger några apelsinskal på ANDRA sidan järnvägsövergången. Men det blir en annan historia..
Yes, we have som bananas!
På den gamla goda banantiden!
Han lägger inte dit skalen...han bara har fruktstund!

10 kommentarer:

amaira sa...

Det är ju självklart att bananskal ska ligga på banan :-D

Mysko mysterium måste jag hålla med om. Vem är denna "regelbok" som lägger bananskal i en hög på banan.

mimmi sa...

Hm den kanske har börjat att städa efter sig? Den har nog läst våra bloggar och sett att vi har misstänkt att det kunde vara en bigfot så då blev den rädd och plockade bort dom ;)

Thorbjörn sa...

Aah, en favorit i repris!
Ekorren alltså...

soffie sa...

hihi bra saga:)
Banan på banan kan ju bli en riktig deckare det där:)
tack för en trevlig stund på f.m idag!

Anonym sa...

Jag är övertygad om att det kommer att ligga apelsinskal på andra sidan järnvägsövergången. Det finns många läsare till din blogg - även om alla inte ger kommentarer. Så snart får vi läsa sagan om apelsinskalen. Och sedan kommer päronskrotten, mangokärnorna för att inte tala om alla körsbärskärnor.

FLOOSAN sa...

haha vilken story nått att berätta för barnbarnen

mimmi sa...

Hej igen :)
Ja räven är riktig .den satt blickstilla i 5 minuter ... jag vet inte vad den tittade på ..men en sak vet jag .. den satt inte i Sannaskogen ..utan det var på segerstad jag fotade den ;)
Vad tycker du om den nya designen ? blev det för mycket så det ser plottrigt ut eller?. jag fotade dessa utblommade blommor i Segerstad .. så det är inte bara djur man fotar där ;)
kram

Pialotta sa...

Trevligt att få en historia bakom Bananskalen;)
Ha, ha.... Bana ..n .. skal:)

Guleböj sa...

Ett alternativ till att det just nu inte tillkommit fler färska bananskal är att lovebananassapiens har semester eller har flyttat! Eller kanske intagen.....på något zoo?
Vem vet....

Nu ska jag ta mig en BANAN! ;-)

mammakero sa...

I go bananas! Bananskalsmannen - varför tror jag att det är en man? - håller intresset vid liv, någon gång måste du ju komma på honom!