01 juli 2010

Fjärilsjakt!

                               
Sannaskogens ängar...där finns det gott om fjärilar! Mimmi har ju hittat en massa skojiga sorter där och jag ville också leta! Men det är inte det lättaste...de fladdrar omkring som besatta och en del har nog någon bokstavskombination, inte stilla en sekund! Men somliga kan man faktiskt komma nära...
Som blåvingen, vilken sorts blåvinge det är vet jag inte...det finns många i min fjärilsbok. Man får köra med uteslutningsmetoden. Inte den som bara finns i Alperna...osv ;)
Olika sidor av samma fjäril! Det kan vara en Skogsnätfjäril...eller nån slags Pärlemorfjäril..de är så lika! Vacker är den i alla fall! (Tror det är en Brunfläckig pärlemorfjäril!)
Så här ser den ut från alla håll och kanter. Den var inte blyg utan jag kunde krypa runt och fota! :)
En turkos sak..vet inte vad det är för nåt heller...Inte så lätt att bara googla på "turkos fjäril", liksom..
Vårtbitare finns det nere i gräset, de är väldigt bra kamouflerade!
Vilken liten rackare! Han spelar basfiol på ett strå. Konkurrerar med syrsorna, jojomän!

3 kommentarer:

mimmi sa...

Härliga bilder :) men du skulle nog ha varit kvar en liten stund till då hade du fått två annorlunda fjärilar också :). nu bär det av till Segerstad ... vi hörs sen :)

AnnaKK sa...

Fladdrar det till i luften här så är det mer sannolikt ett gulnat löv som redan faller av träden än en fjäril... :-/ Har aldrig varit med om maken till dålig insektssommar!? Iallafall inte sen jag skaffade digitalkamera 2004... <:-)

Tur man har "myrstacken" Malmö att roa sej med istället! :-D

Skulle tro att det mest beror på att jag inte har haft ärende till Kastrup, som jag aldrig har åkt till Danmark via bron. :-) Men jag får ju erkänna att en weekend i Köpenhamn skulle vara en helt okej resa med tåget nån gång i framtiden. :-)

amaira sa...

Hann inte kommentera här är jag var inne förut. Skogsnätfjäil, ditt första förslag, är alldeles rätt! :-D