27 juli 2010

Nötskorpor (kan innehålla spår av nötter)

Ett av mina favoritrecept:

NÖTSKORPOR

50 g rumsvarmt smör el. margarin
1 dl socker
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel
50 g hasselnötter
(eller nån annan smak, kakao, hackad choklad, whatever...)

Vispa smör och socker en stund.
Tillsätt ägget och vispa lite till.
Grovhacka nötter/mandel och tillsätt dessa tillsammans med vetemjöl och bakpulver.
Obs. Vispa ej ner detta utan vänd ner det bara.
Rulla ut (forma) 2 längder på en bakpappersklädd plåt.

Grädda i ca 15 minuter.

Stäng av ugnen.
Låt längderna svalna lite.
Skär dem i sneda bitar och ta isär dem lite på plåten.
Sätt tillbaka dem i ugnen och låt dem torka i ca 2 timmar

Det går bra att dubbla receptet och grädda 4 rullar på samma plåt. Dom flyter inte ut nämnvärt. De här är försvinnande goda..och enkla att göra. Tur att man har vänner man kan ge bort till...här hemma går det inte åt så värst många ;)

5 kommentarer:

mjölfri sa...

Min ångest står högt i tak på grund av din bakning....allergisk mot alla former av deg...urk, fy och tvi!

Nä tacka vet jag bärplockning!

Anonym sa...

Hihi fnissade gott åt din bananhistoria.
Du får övernatta vid spåren nån natt och se om du kan ertappa bananätaren.

Vore hemskt kul om det var en gorilla...hahahaha.

Varför bakar du nötskorpor om ingen äter dom:)

Ha en skön dag..kramen Ninni

mimmi sa...

hm .. dom vill jag smaka på .. spara två till mig .. ifall jag gillar dom så kan det ju vara bra att ha en extra att äta upp :D

Lambergsfrua sa...

Vilken tur att du har en tjatig kamera ;)
Regnvåta eller daggvåta växter är väl något av det vackraste som finns och hade inte kameran varit tjatig, så hade vi missat allt det vackra du såg. Kan tyvärr inte hjälpa dig med växtnamn. Hoppas någon annan kan.
Soliga kramar!

soffie sa...

mums va goda de va tack så mycket:)