07 juli 2010

Bubbelvatten

Badat har jag inte gjort än, nej...väntar på att det ska bli riktigt varmt i vattnet. Det här är skulpturer i brons av Lena Cronqvist. De står i bassängen utanför Värmlands museum. Inte verkar de frysa heller, hmm..
Så här stora såpbubblor fanns det inte när jag var liten! Ibland gjorde man bubbelvattnet själv av såpa och glycerin och vatten. Men det fanns färdiga små burkar att köpa också och de var oftast blåsvänligare vätska i.
Som en såpbubbla är livet ibland - stort, skört och lättförgängligt. Det gäller att handskas varsamt med det. Njuta av tillvaron innan den spricker och blir till små, små droppar av intighet.

Nu läser jag Jean Christophe Granges bok, En mässa för de döda. Det är en fransk kriminalroman och hittills är den jättebra! Nu ska jag se på fotboll! Hej!

5 kommentarer:

soffie sa...

det va verkligen vackert och lite läskigt att se hennes statyer,
vi får gå in å kolla hennes konst nån dag med,

Maria Thorbjörnsson sa...

Såpbubblor..skor med tår..blommande träd..snackande fåglar..mm..jag ler hela jag till dina bilder o ord..Maria

Bubbel sa...

För mig blev det "bubbelvatten" igårkväll men i annan kemisk sammansättning.
Så gott efter ansträngande dagar!

AnnaKK sa...

Såpbubblor är kul! :-) Synd man inte har småbarn längre, för såna + såpbubblor skulle vara roligt att fota! Tror inte att jag ens med pengamuta skulle kunna förmå sonen att blåsa såna framför linsen nu...! ;-) Men han lekte tydligen i karuseller på Hästveda Marknad igår kväll - och fick med sej vår "svärson" i virvelvinden så denne tydligen blev aningens åksjuk... Och sin 13-åriga nästkusin hade han lockat upp i tivolits värsting, och hur den stackarn mådde sen vet jag inte... <:-) Men sonen tyckte att det var "kärringkaruseller"... Hm!

Här hemma tittade vi på fotbollen, och underbart att Spanien slog Tyskland!!! Hoppas nu bara att de vinner finalen sen också! :-D

Lambergsfrua sa...

Nu har jag njutit av dina både vackra och roliga foton. Svårt att plocka en favorit, men jag väljer humlan. Din kommentar ger det fotot en helt ny dimension.Jag föreslog ju dopbilden som tävlingsbild till NWT och den här är också värt att bli ett tävlingsbidrag.
har skrivit en liten kommentar hos mig om blommorna. Tack för att du brydde dig:)
Soliga kramar!