17 juli 2010

God morgon!

Regnbågens gäckande skönhet har givit den en plats i myter, sagor och religiösa trossystem. I grekisk mytologi är den stigen efter budbäraren Iris mellan himlen och jorden. Leprechaunerna i irländsk folktro gömde sin guldskatt vid regnbågens ände. I kinesisk mytologi var regnbågen en reva i himlen som förseglades av gudinnan Nûwa med hjälp av stenar i sju olika färger. I hinduistisk mytologi kallas regnbågen för Indradhanushi, d v s Indras båge, efter denne blixtens och åskans gud. I nordisk mytologi kallas regnbågen för Bifrost och är den bro, som vaktad av Heimdall förenar Asgård med Midgård.
 (från Wikipedia)
Primär och sekundär båge!
Petade ner några gamla krassefrön i jorden tidigt i somras...uj, vad de har växt...grannen får väl klippa av dom om hon inte gillar att de hänger ner för mycket! :P Fast hon har mycket blommor hon också, så det gör nog inget..
Det ska visst gå bra att äta krasseblommor, fast jag har aldrig provat..gillar inte lukten riktigt. Men de är vackra, har nästan som "ögonfransar" på sig ;)
Nu kommer de små tomaterna...har ingen aning om vad det är för sort, jag brukar få några plantor på våren av en kompis som drar upp plantor från frön. Och han har rätt många olika sorter...
En björktrastunge som blir guldfärgad i kvällssolen!
Bok jag läser nu, den är riktigt bra! (accessoar i form av ett glas whisky lånad av sambon). Själv har jag liiiite svårt för whisky, det finns ju så himla många sorter och en del är väldigt dyra, så jag känner liksom inget behov av att lära mig att dricka det ;) Det går lika bra med Rioja, exempelvis Coto Vintage 2004.  :P

12 kommentarer:

Fröken M sa...

dessvärre är han inte häften så stolt som han ser ut, men bilderna togs för en bildbyrå och blev faktiskt ganskaa lyckade =)
Brödet blir lite mersom foccacia, men passar bättre för frysning och förvaring pga allt smör !

AnnaKK sa...

Hejsan!

Nu började det precis regna här - igen... Men det behövs, så för min del är det bara välkommet! :-)

Däremot känns det inte jättenödvändigt att få skarpa åskoväder över mej också. Och absolut inget komplicerat ström- eller teleavbrott på grund av såna! 8-X

Kvällen såg ut att bli fin här, och det hoppas jag att den blir hos dej också!

Blåbären bidar sin tid i frysboxen. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, men kanske blir de fyllning i muffins eller paj. :-)

Anonym sa...

Oj, vilken visdom som sprutar ut!!!. Och som vanligt speciella, mycket individuella bilder. Mina krasse har ännu inte fått blommor och tomatplantan ser inte mycket ut för världen. Vågar inte visa upp den i bloggen. Men prästkragar och liljor blommar för fullt. Får se om jag orkar gå ut och ta någon bild. Känner mig annars lite deppig med halskrage och ont i huvudet.

Anonym sa...

Ohh vilken vacker Krasse...när jag har inte heller ätit av blommorna, kanske är gott?

Nu fick jag lära mig massor om regnbågen..kul.

Ha en härlig dag och whisky är supergott.

Kramen Ninni

soffie sa...

hejhopp!
är hemma å det spöregnar,typiskt men jag får väl va inne å stöka lite då,Fina bilder,
må gott

Fröken M sa...

Ingen aning men det verkar mest vara "fjortisar" som raggar statisktik till sina bloggar ;)

Maria Thorbjörnsson sa...

Go..kväll..här kommer sommarhälsning från Sennan..
Hoppas att ni har det bra som vi..
Maria Lilleman Lillemor

lamebrgsfrua sa...

Jo men snälla, krasseblommor är faktiskt goda! Klart du måste pröva. Det är bara att hålla för näsan, om du inte gillar lukten *fniss*. Dottern brukar strö dem över en sallad - både gott och dekorativt. Även violblommor och syrenblommor är ätbara och läckert dekorativa.
Tyvärr drabbades hennes krasseodling av svårartade lössangrepp och fick klippas ner förra veckan.
Soliga kramar!

Lambergsfrua sa...

Det skulle förstås stå Lambergsfrua - man ska inte ha för bråttom, när man skriver...

Lambergsfrua sa...

Lambergsfrua...

HBT? sa...

REGNBÅGEN.........jo, men en sak glömdes och det är REGNBÅGSFLAGGAN för HBT-folk! Vad är dessa för knytt? Kommmer "folket" ifrån en annan planet....har dom något som
annat som folk INTE har? Jag undrar...
Fantasin skenar iväg med plymer, läder och hemliga klubbar!
Kanske det vore på tiden att utforska denna HBT-värld? ;-)

Fröken M sa...

det låter bra och jag hoppas du har rätt =)