01 november 2011

Boktips nr....XIVVXI eller nåt

Arnaldur Indridason har länge varit Islands populäraste författare och hans böcker har nu utkommit i över trettio länder, tagit sig in på bestsellerlistor i många av dem och sålt i miljontals exemplar.

En kvinna som anklagas för utpressning misshandlas till döds. Detta sker framför ögonen på polisen. Trots det lyckas förövaren komma undan. Allt pekar på att han är en indrivare som anlitats av en respekterad och aktad medborgare. Samtidigt försöker en ökänd kriminell få kontakt med polisen.
(Lånat från Bokus)

Denna har jag precis läst ut. Jag har även läst hans andra böcker och de är välskrivna, MEN jag har så svårt för dessa konstiga isländska namn (mamman kallas Gagga...) som får mig att tänka på islandshästar (inte helt oväntat kanske).

Nåja, det är en spännande historia. Eller rättare sagt två historier som utspelar sig parallellt, men som....tja, jag ska inte säga mer. Men visst är den läsvärd, namnen till trots...

1 kommentar:

Mimmi sa...

Titeln på den boken ..den passar på hur dagen idag har varit nästan .. för visst har himlen nästan varit svart .. så mörkt som det har varit hela dagen :)
kramizz :)